Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Huis met lange gangen en trappen met een tweede gedeelte

Helena
16 september 2012

Hallo allemaal,

Tot twee keer toe had ik een vreemde droom waarbij steeds hetzelfde thema terugkeerde:

Ik bevind mij in een heel oud kasteel-achtig huis met veel houten trappen waar ik opzoek ga naar een ander deel dat via een deur met daarachter een ronde trap te bereiken is. Voordat ik daar aankom wordt ik wakker.

Bij de tweede droom bevind ik mij in een soort grachtenpand met lange rechte gangen. Ik zoek naar de deur waarachter de trap loopt om naar het 'andere' deel van het pand te gaan. Er is een oudere man voor de bewuste deur die mij helpt er doorheen te gaan. Hij verteld daarbij dat die deur en trap nooit meer gebruikt worden en er daarom een object voor was gezet. Hij schuift het object opzij en opent de deur en doet het licht aan. Enkel het tweede bovendeel van de trap wordt verlicht, ik wil de trap opgaan en het lijkt erop dat er inderdaad vele jaren niemand meer naar boven is geweest. De trap ziet grijs van het stof en vol met oude spinnenwebben (ik ben niet bang voor spinnen). Wat is daarboven achter die trap?
Angst bekruipt mij en ik wordt wakker ...

16 september 2012

Dag Helana,

Het gevoel dat ik bij je droom krijg is groei, groei van bewustzijn , herontdekken van wijsheid.

De vele trappen symboliseren de groei in jouw.

Het gene wat jij boven aan die trap ontdekt is iets, wat eigenlijk al weet ,misschien bv wel een mentale vaardigheid/vermogen, die je opnieuw herontdekt.Misschien is dit zelfs iets uit een ander leven , kennis die nu weet toegangkelijk voor jouw bewustzijn word.
Je ontdekt dat je er een object , een blokkade voor was gezet door jezelf. De vaardigheid die je nu weer gaat gebruiken is voor jouw al heel lang niet bebruikt (stof en webben) .

Krijg je angst voor het onbekende?Groeten Jan

19 september 2012

Hallo Jan,

Bedankt voor jouw reactie.
Ik vind het een hele logische verklaring van jou. Alleen kan ik hem voor mijzelf nog niet interpreteren. Ik merk geen bepaalde veranderingen in mijn dagelijks leven of verworven wijsheden. Was dat maar waar!
En angst voor het onbekende? Nou nee, ik ben juist heel nieuwsgierig en avontuurlijk aangelegd.

Groeten, Helena

19 september 2012

Okee , het feit dat je zegt ,"was het maar waar' betekend dus dat er wel een drang naar verandering is.

Hoewel jij dat niet bewust inziet dat er direct iets veranderd. De 1e trap voor je is immers nog donker. Het wil ook niet zeggen dat jij een angst hebt maar, er kan heel goed onderbewust iets zitten , een angst om te groeien. Om een bepaalde situatie los te laten. Bij vrijwel iedereen is het zo dat loslaten eng is. Dat merk je niet bewust, dat doet je onderbewuste. Loslaten is eng omdat je weet waar je aantoe bent als je het vasthoud. Mensen houden hun angsten vast. Dat is een overlevings strategie van het onbewuste,. ALs ik weet wat gevaarlijk is dan kan in niet , als ik het niet in de gaten heb , toch de fout in gaan. Onze angst grijpt automatisch in .

Groet Jan

20 september 2012

Hallo Jan,

Tja, mijn zoon staat op het punt het huis uit te gaan om in Amsterdam te gaan wonen. Misschien vind ik dat onbewust 'eng'.
Terwijl ik dit bewust juist toejuich, omdat ik vind dat het geweldig is om tussen je 20e en 30e in een stad te wonen en dat hij zich eindelijk ontwikkelt door een opleiding te gaan volgen en actief opzoek is naar werk.
Wat mezelf betreft valt er helaas niet veel spectaculairs te vermelden. Ik overweeg een eigen bedrijfje te gaan opzetten waar diverse vergunningen voor geregeld moeten worden. Maar dat is ook niet 'eng'. Meer een hoop uitzoekwerk.

Groeten, Helena

21 september 2012

Dag Helena,

Gevoelsmatig zeg ik dat dit het op zetten van het bedrijf misschien vertegenwoordigd

zijn de trappen misschien de weg in de papieren, een hoop uitzoekwerk voor dat jij naar fase 2 kunt , het eindpunt van de trap, en dat jouw bedrijf en sucsessen in de kamer liggen?

Groeten Jan