Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

oorlogs tuig

16 september 2012

ik zie een brug die door een stuk of vier soldaten word bewaakt . Er gaat een alarm af .Dan word er een nieuw wapen getest , er word een staal kabel van uit de lucht neergelaten. Er word verteld dat het oppassen is want als die kabel breekt is het gebeurt met je. ALs die kabel breekt dan scheert hij door de lucht en klieft dwars door je lijf heen.
Ik word bang duik elkaar en schuil onder de brug , angstvallig kijk ik om me heen of alles goed gaat. Was ik hier maar niet dacht ik.

In het volgende fragment worden er rakketten getest . ik zie een container hangen waar een stuk of wat raketten horizontaal aan hangen . Ze worden los gelaten en draaien heel langzaam rondjes om hun as. Ze zoeken hun doel voordat ze weg schieten. Ik vraag me op dat moment af hoe ze nu weten dat ze niet die container moeten raken?
En wat is het doel ? Raken ze mij straks?


Die kabel is denk ik mijn spannings boog. De container zal ongetwijfeld mijn opslag aan spanning zijn. Naar de rest ben ik benieuwd wat jij er in ziet.
Mijn grote vraag is : hoe mijd ik dit soort situaties?

Groet Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 16 september 2012 door jan123.

16 september 2012

Die spanningsboog zou een hele goede kunnen zijn. Het zou kunnen dat een situatie, of conflict met jezelf, of de tegenstrijdigheden in jezelf, zo hoog oplopen dat het van spanning uit elkaar klapt, waarop een doorbraak zal volgen. Logisch dat je daar bang voor bent. Maar de brug loopt naar het andere deel van jezelf, en kennelijk is daar wel jouw doel. Bruggen staan voor overgang.

Ik denk dat de raketten jou prikkels willen geven, om je te stimuleren om dat andere deel van jezelf te bereiken. Ze draaien om hun as, bouwen ook spanning op, die zoals je zelf al zegt in die container zit.

Weet je waar die spanning voor zou kunnen staan? Heb je het idee dat je ergens echt niet meer tegen kan of aankan? Denk je zelf dat het inderdaad nodig is om dat te doorbreken om verder te kunnen komen in je leven? Zo ja, dan zou je het misschien voor kunnen zijn dat de spanning het hoogtepunt bereikt. Hoe, hangt af van waar de spanning voor staat.

Liefs Joyce

17 september 2012

De spannings boog is de spanning die ik in mijn buik/borst eigenlijk in mijn hele romp voel. Deze is vrijwel continu actief. Zie het als een ballon die veel te strak is.

Gisteravond ben ik weer gaan neutraliseren:

Ik visualiseerde de hele scene weer. Nu stelde ik mij voor dat mijn lichaam een lichtlichaam was en dat de kabel er zo door heen kan zoeven zonder dat ik dat voel. De soldaten raakte ik aan en verandere in licht-stof deeltjes en werden in de aarde opgenomen.
De kabel voelde nog niet goed dus deze transformeerde ik ook in stof en liet ik ter aarde vallen , voer voor de wormen. Waardoor heb ik me laten inspireren? ;) Ik stelde me kleine vrolijke groene wormpjes voor die de restanten op aten.

Ik ging op de brug staan en keek naar het einde van deze. Die was heel ver weg en lang maar, zag daar een stad verticaal geprojecteerd op wolken.
Was een toverachtig geheel , zag er indrukwekkend uit. Deze stad kwam spontaan. Ik rende met mijn licht lichaam er heen , kwam alleen niet aan omdat de brug zo lang is. Ik gaf mijn licht lichaam de opdracht om er zelfstandig verder heen te rennen en besloot dat het goed was zo.


Vanochtend ging ik opnieuw kijken en ik rende nog steeds. Ik gaf mezelf steun door me voor te stellen dat ik de wind, geladen met licht deeltjes, in zijn rug kon blazen zodat hij sneller kon lopen.


Het voelde daarna stukken rustiger. Het werkt echt. Het kost hooguit 2 minuten. En het voelt als een innerlijke douche.

Groet Jan

17 september 2012

Mooi dat dit je zo goed helpt.

Liefs Joyce