Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Oud huis, springen, herhaling, losse soldaathoofden

11 jaar geleden

Ik zie trouwens nergens in jouw dromen sporen van woede. Als je aan woede denkt dan zou je toch tenminste over onweer , razernij, aanvallende figuren dromen. Ik denk inderdaad dat het al bij je aan het loslaten is . Zou het ook kunnen zijn dat de woede al weg is en dat de patronen die je ontwikkeld hebt nog steeds aktief zijn?

Groeten Jan

11 jaar geleden

Ik herken dat uitpluizen , je denkt is te willen met je verstand, terwijl je gevoel het belangrijkst hoort te zijn. Zo heb ik talloze "hobbys" en bezigheden gehad. ALs ik diep in me kijk dan is er eigenlijk niets wat ik echt leuk vind. Ik weet zeker dat als ik contact heb met mijn gevoel dat er vanzelf iets moois ontwikkeld. Verbaas me niet als het iets met kunst te maken heeft.

Ik denk dat balans vinden tussen voelen en denken het allerbelangrijkst is .

groet Jan

11 jaar geleden

Ja inderdaad opmerkelijk dat de woede niet in die vorm verschijnt. Het zijn dingen destijds waar ze eigenlijk niks aan konden doen, gezien de situatie enz. en waarvan ik niet eens het precieze weet. Heb er vooroordelen, overtuigingen over gevormd die eigenlijk nergens op gebaseerd zijn. Die vooral opduiken als het op een bepaald gebied weer even moeilijk gaat, zoals laatste jaren, waarbij ik automatisch de link leg: zie je wel, dat komt door toen. Terwijl ik zelf natuurlijk ook een verantwoordelijkheid heb in het hier en nu. Probeer dat ook steeds meer om te buigen, bijv.: stel dat het toen wel goed was gegaan, hoe waren de dingen in mijn leven dan gegaan? En dan zie ik ook wel dat het niet per se veel beter gegaan zou zijn, wel anders, maar ook niet perfect, maar ja niets kan volledig perfect zijn.

Heb me altijd veel van anderen aangetrokken, waardoor dat denken met verstand zich een beetje is gaan ontwikkelen. Niet weten wat je wilt, dus maar van alles proberen waarbij ik dan goede argumenten bedenk.

Liefs Joyce