Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik ben een nieuwetijdskind!

15 jaar geleden

Hoop het voor je^^

15 jaar geleden
Beheerder

op wat voor niveau zit jij dan toob

15 jaar geleden

Ik zit eigelijk op het VMBO.Maar dat houdt niet in dat je dom bent want ik heb nog geen 1 onvoldoende.En ben 12.Maar ik heb wel eens paranormale dingen meegemaakt.Daarom boeit het me zo.^^(hadden jullie ni gedacht he?)

15 jaar geleden
Beheerder

jawel ;P ( ik bedoel dat ik het wel wist:P)2 keer bewerkt. De laatste keer was 15 jaar geleden door feneaux.

15 jaar geleden

Lina ik denk dat je voor iemand die zich zelf "god noemt"+"beter dan de rest" gewoon het wijst had kunnen zijn en je mond gewoon dicht te houden. Mensen die daadwerkelijk presteren met de krachten die zij als gift hebben scheppen ten eerste niet zo overduidelijkop!Ten tweede hebben zij de aandacht niet nodig van andere omzichzelf beter te voelen, en ten 3e ben ik met alle andere eens dat je gewoon net zoals de rest bent van ons. Dat je spciaal bent is geen nieuws aangezien iedreen speciaal is op zijn of haar manier! Dus be smart and get away from here als je niks boeienders heb te zeggen dan wat je jezelf wijs maakt in de spiegel elke morgen of wat andere je wijs maken! Iemand van jou leeftijd die daadwerkelijk kan wat jij in de dit forum heb gemeld neemt dingen sireus en dat is iets wat jij totaal niet met je berichten hiero laat zien!

Toob
15 jaar geleden

Beste feneaux, ik zit op de universiteit, psychologie. En dit is bijzonder interessant materiaal voor mij.

Ongelukkige kinderen en jongeren die een identiteit zoeken in het paranormale is een veel voorkomend verschijnsel. Dus jullie zijn eigenlijk niet speciaal, maar verrassend doorsnee.

Op internet kun je zijn wie jij wilt zijn. Als lina een kind van god wilt zijn, best. Maar smeer dit niet aan bij anderen, want die trappen daar niet in. Als jij een beter, leuker, spannender leven wilt dan moet je zelf iets ondernemen. Zoek geen antwoorden in ruimteschepen of termen als 'nieuwetijdskind'. Het zijn mooie woorden zonder enige inhoud. Als jij PDD-nos, ADHD of een Sociale Fobie hebt, dan is dat niet negatief. 'Niewetijdskind' klinkt interessant en leuk, maar het is enkel het beestje bij een andere naam noemen. Alsof je opeens niet meer anders bent in negatieve zin, maar 'speciaal' en 'beter'.

Mijn mening: cut the crap! En kom met beide beentjes weer terug op aarde.

15 jaar geleden

Ik heb PDD-nos maar ik zie dr niks positiefs aan.Want:Dan ben je verlegen,je durft niet snel iets en dat soort dingen.Dat vind ik echt zo stom van mezelf!

15 jaar geleden
Beheerder

o, ik heb niks

peter
15 jaar geleden

dus als er iemand langs komt en die zich zelf paranormaal vind of denkt dat hij dat is verklaar je hem voor gek

Toob
15 jaar geleden

Het paranormale is nog nooit bewezen. Mijn persoonlijke mening is dat paranormale gaven niet bestaan. Geesten, telepathie, vorige levens, visioenen etc. vind ik allemaal klinkklare onzin. Als ik doodga, dan ben ik dood. Ik ga niet naar het hiernamaals, ik ga niet door naar een volgend leven, ik stop gewoon met bestaan. Mijn lichaam is op en het sterft. Ik heb daar vrede mee.

Dat wil niet zeggen dat ik iemand voor gek verklaar. Ik studeer psychologie en ik zou nooit iemand gek noemen. Maar wij krijgen genoeg verhalen te horen over dit soort gevallen. En ook hoe zij deze personen hebben behandeld en uiteindelijk ook hebben geholpen. Zien is niet altijd geloven.

15 jaar geleden

ja iedereen heeft idd zijn eigen manier van denken.

15 jaar geleden

niemand zegt hier dat we speciaal zijn toob.

15 jaar geleden

tegenwoordig is het gewoon ;)

15 jaar geleden

Voor Toob,

Ik wil ff graag op jou bericht reageren, want ik ben het er niet helemaal mee eens. Ik ben wellicht geen persoon die psycholigie studeerd of er verstand van heb, ieder zn beroep!
Maar dat jij het volgende zeg " Het paranormale is nog nooit bewezen!"... Dat betekend nog niet dat het niet de verzamel naam kan zijn van dingen die wij als mensen zijnde nog niet konden verklaren. BEdoel hoe vaak is er al gemeld, en staat zelfs in boeken, dat wij mensen bv maar 1/3 deel van onze hersenen gebruiken. Misschien is dit para wel dus danig een evolutie van de mens waarbij men dus 2/3deel gebruike of zelfs de 100%! Dat paranormale en wat daar bij hoort en jij "kantenklare onzin" vind is het effect in mijn ogen van dat er dus mensen nu ter wereld zijn die dusdanig wel dat andere gedeelte gebruiken en dus wel instaat zijn dingen te zien en te voelen wat niet elk gemiddeld mens kan!
Zowiezo dat jij dit kantenklare onzin vernoemd vind ik erg onredelijk, jij zegt als psycholoog dat jij het eigenlijk niet ziet en dus min of meer ook niet is!!Nogmaals wat jij of andere niet zien hoef niet te betekene dat het er niet is!!

"Dat wil niet zeggen dat ik iemand voor gek verklaar. Ik studeer psychologie en ik zou nooit iemand gek noemen. Maar wij krijgen genoeg verhalen te horen over dit soort gevallen. En ook hoe zij deze personen hebben behandeld en uiteindelijk ook hebben geholpen. Zien is niet altijd geloven."

Dan nog ff reactie hier op...
Jij geloof dus min of meer eerder verhaaltjes die je hoort dan daadwerkelijke feiten!?En geeft hier aan mee dat mensen die dus werkelijk paranormaal begaagd zijn,helderziend enz enz.. dat die mensen dus ziek zijn of zo? Of een geestelijke ziekte hebben!? Ik vind het erg krom...min of meer iedereen die hier op de site bericht en alle andere mensen die para sites hebbe ofzo zouden allemaal ziek zijn in hun hoofd:S Mij lijkt het tog dat men er moet aan geloven dat paranormaal begaafd zijn iets is wat in onze samenleving gaat horen en tog minder en minder taboe moet worden!

Kijk ik wil niet me gelijk halen met JIJ BENT FOUT en JE ZEGT IETS DAT NIET WAAR IS..maar ik heb ervaring met psychologen en ik snap wel vanuit welk punt jullie te werk gaan maar vind het onredelijk om te zeggen dat iets kantklare onzin is voor iets waarjijzelf niet ingelooft maar misschien andere wel!

Dit bericht is niet lelijk bedoelt maar misschien het je wel beetje inlaten zien vanuit welke kant ik wil komen en laten zien dat het ook op andere manier kan!

15 jaar geleden
Beheerder

ja idd, maar als je spiritualiteit, kant en klare onzin vind, is jou mening, maar wat doe je in godsnaam hier dan, vragen om aandacht, moet ik nu tege je op kijken omdat je kindjes help, nou srry, maar ik houd niet van kleine kidneren dus het helpt niet.

15 jaar geleden

maar er zijn al mensen met 100%, die leve ergens anders, dat zjn beglijders enzo.

15 jaar geleden

Tja hoe het noemen wilt :) ik weet niet altijd zo goed precies uit te leggen,, al die namen enz..maakt me beetje door de war soms!

Toob
15 jaar geleden

Je hoeft mij niet over te halen hoor, ik zie hoe de wereld in elkaar steekt. Nee, het paranormale bestaat volgens mijn mening niet. Ik ga niet zeggen dat ik erin geloof, want dat zou betekenen dat ik het idee toelaat dat het zou kunnen bestaan. En dat doe ik ten zeerste niet.

Mensen die dingen zien, dat zijn juist de personen die aandacht willen trekken en zo krampachtig speciaal willen zijn. Ik gebruik inderdaad mijn hersens en trek eerst alles na voordat ik iets in geloof. Het is trouwens nog niet bewezen of de mens de volle 100% van de hersens niet of wel gebruikt. Wetenschappers hebben alleen nog niet ontdekt wat de andere delen van de hersenen besturen en welke rol zij spelen. Dit betekent niet direct dat er mensen of wezens bestaan die dit wel doen. De mens zit ingenieus in elkaar en hoe jij over 'mensen' in het algemeen praat vind ik zeer neerbuigend. Jij vindt jezelf duidelijk beter dan anderen. Ooit van narcisme gehoord? Of grootheidswaanzin?

Het paranormale is inderdaad nooit daadwerkelijk bewezen. Het zijn alleen loze verhalen van mensen. En de mens is niet te vertrouwen. Mensen liegen, bedriegen, verdraaien de waarheid en verzinnen de mooiste verhaaltjes waar je bij staat.

Jij snapt ook niet wat ik schrijf. Ik zeg dat wij op de opleiding voorbeelden van gebeurtenissen krijgen te horen. Dingen die dus écht gebeurd zijn. Mensen die waanideeën hadden, erg in de war waren en met de ergste gevolgen zelfs zelfmoord pleegden.

Psychologen moeten mensen helpen, niet meegaan in de fantasie van anderen. En wie ben jij om mij te vertellen dat het allemaal wel bestaat? Waarom wil je dat trouwens zo graag? Wat in jou wil zo graag geloven dat er meer is? Ben je ontevreden over je leven? Is dit niet goed genoeg voor je? Wil je zo graag dat dode mensen als geesten blijven ronddolen of in de hel terecht komen? Wat is daar zo geweldig aan? Waarom kun je de wereld niet accepteren zoals die is?

En agressief overkomen doe je zeker, maar mij heb je daar niet mee hoor. Het paranormale is voor mij gewoon grote onzin, net zoals de bijbel of de koran. Vroeger geloofden de Grieken in Zeus, Hera, Demeter en talloze andere goden. Net zoals de Egyptenaren die ook hun eigen goden hadden. Voor hen was dat werkelijkheid, maar wil jij dan zeggen dat dit ook zo is? Geloven en goden zijn tijdelijk van aard. Toenertijd waren deze goden hun waarheid, tegenwoordig gelooft niemand hier meer in. Vroeger geloofden men dat Thor de bliksem en donder veroorzaakte. Tegenwoordig is hiervoor een wetenschappelijke verklaring. Hoe zit dat met de raadsels van nu? Mijn mening is dat deze raadsels enkel en alleen aan het paranormale worden aangeschreven omdat hier nog geen verklaring voor is gevonden.

En jouw opmerking over psychologen vind ik onterecht en een steek onder water. Psychologen zijn nuchtere mensen. Dat moet je ook absoluut zijn wil je dit beroep kunnen uitoefenen. Jij daarentegen zou dit niet aankunnen. Wanneer iemand, zoals ik, een andere mening heeft, kun je dat niet eens hebben. Nee, ik zeg dat het paranormale klinkklare onzin is en ik blijf daarbij. Jammer dat jij je daar zo over opwindt.

bloom
15 jaar geleden

WIL IEDEREEN NOU FF OPHOUDEN MET DAT GERUZIE
ik word hier niet goed van!! meneer Toob ofzooo....jij zegt dat we in iets zijn gaan geloven in wat er niet is...oke best ik respecteer iedereens mening, maar een psycholoog neemt toch mensen in vertrouwen en probeert ze naar de andere kant te helpen?(gezonde kant..heldere gedachten..gezond verstand...nuchter enz) waarom bent u nu dan niet aan het helpen en alleen maar u standpunt aan het verdedigen? Wat doe u hier als u niet gelooft in spiritualiteit en ons ook niet probeert te helpen? en alleen maar ruziet? ( ik weet dat het niet goed gespelt is allemaal maar dat boeit niet...)

bloom

15 jaar geleden
Beheerder

ja idd, maar toob, je komt aan met je mening zeg je, maar ik vind meer dat je praat zoals je denkt dat het is, je stelt meer dingen vast dan dat je je mening uit, ik denk dat het het beste is gewoon weg van hier te gaan, want voor jou is er tog nix te zoeken. die tijd die ik in jou tekst besteed heb was weg gegooide tijd, oja ff over tijd. Ik geloof in leven na de dood, ik wil later het leger in, en ik ben niet bang voor de dood omdat ik voor mezelf Denk dat ik naar het hiernamaals ga en nog een leven krijg, zo zie ik het. Mij maakt het niet uit.

En ik vind dat jij vind dat jij geen Psycholoog moet worde of in die richting, want je doet het toch niet goed, je loopt alleen maar te oordelen ipv te helpen, je zou rechter moeten worden.

Maar dat is mijn manier van denken en ik hoop het als een mening geuit te hebben. En ik wens nog veel meer, maar dat zal je wel duidelijk zijn.

15 jaar geleden

Psychologen moeten mensen helpen, niet meegaan in de fantasie van anderen. En wie ben jij om mij te vertellen dat het allemaal wel bestaat? Waarom wil je dat trouwens zo graag? Wat in jou wil zo graag geloven dat er meer is? Ben je ontevreden over je leven? Is dit niet goed genoeg voor je? Wil je zo graag dat dode mensen als geesten blijven ronddolen of in de hel terecht komen? Wat is daar zo geweldig aan? Waarom kun je de wereld niet accepteren zoals die is?


Tot daar heb ik gelezen Toob, met all do respect ik gaat hier niet verder in discussie over dan dat er nu al is gegeaan maar als u echt daadwerkelijk rustig en beheerst en normaal als een NUCHTERE GEZONDE GEEST mens mijn bericht zou lezen zie je ook dat je er ver naast zit met de reactie die je geeft op waar ik zo juist mijn mening over heb!
Ik vind dat je niet hoef te accepeteren wat ik zeg maar wel te RESPECTEREN en niet zo'n toon hoeft aan te slaan als of ik je uit maak voor een berdrieger of iets slechts. Daarmee houd ik nu duidelijk over dit op want ik begin behoor pissed of van dit soort berichten te woorden. Kom hier hoogstens om te praten over dromen of wat het onderwerp of probleem maar kan zijn, ik ga mezelf hier dus duidelijk niet over verdedigen of moeilijk lopen doen over iemand die dus zich gedraag als die Lina ... en voor Lina kan ik het nog wel ergensbevatten waarom ze de dingen zegt die ze zegt!,met dr 13 jaar, maar ik neem aan dat U TOG WEL BETER HAD MOETEN WETEN MET JE PSYCHOLOGIE STUDEREN!Kom op zeg wat kom je hier else doen dan ff doordrukke:S!

15 jaar geleden
Beheerder

ey maar toob, jij zei dat ze er zo'n probleem van maakte van jou reactie, maar jou verhaal is nog langer, dus ik weet niet.1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 jaar geleden door feneaux.

15 jaar geleden

Bizarrrr:P

Toob
15 jaar geleden

Nouja, laten we zeggen dat ik mij verveel en ook ronddwaal op het net, waar iedereen toch vrij in is om te doen? Maar het is wel interessant om te zien dat personen zich zo opwinden over iets. Ik ben niet pissig, want ik hoef mijn punt niet te bewijzen. Ik analyseer enkel en deze topic vond ik wel interessant, omdat er zoveel dingen in staan die ik onwaarheden vind. Ik vind het ook fout dat dit mensen wordt aangesmeerd. Iemand verzint een nieuw woordje en opeens heeft iedereen het? Je kunt overal termen voor verzinnen, het verandert niets aan de huidige situatie. Het is alsof je vrijwillig een stempel op jezelf drukt.

Ik respecteer enkel personen die dat verdienen. Mag ik niet zo'n uitgesproken mening hebben zoals jij? Duidelijk niet.

Maar ik ga niet in discussie met kinderen. Dat is mijn fout, want jullie hebben nog heel wat te leren. Geloven in het paranormale is enkel het gevolg van ontwetendheid. En als jullie daarin geloven, dan kan ik toch ook best zeggen dat ik één van de personen ben die 100% van mijn hersens gebruik. Ik kan ook beweren dat ik kan vliegen, in contact sta met aliens en af en toe op de thee ga bij mijn overleden oma. Waarom zou dat raar klinken, volgens jullie is dat toch allemaal mogelijk?

Ik ben blij dat ik zo nuchter ben en mij niet laat beïnvloeden door zulke vage praktijken. Ik vind het alleen een schokkend idee dat er zoveel mensen rondlopen die dit wel doen. In deze tijd en dag, werkelijk onvoorstelbaar.

peter
15 jaar geleden

volgens mij moet je zelf eens naar een psycholoog gaan want je spoort echt niet.

Deze discussie is gesloten.