Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Net slapen en dan plotseling wakker schrikken

M. de J. (anoniem)
16 jaar geleden

Als ik net slaap, begint er een droom te komen.
Het is elke keer verschillend, maar dit gebeurd wel eens;

Ik loop over de stoep en struikel, mijn lichaam schud, en ik word wakker.

Nu ben ik is gaan kijken en nu blijkt dat heel erg veel mensen dat hebben..
Wat houdt het precies in?

16 jaar geleden

Iedereen heeft zijn eigen idee hierop, maar hetgene dat ik geloof is dat als je slaapt treed je uit (dat je ziel uit je lichaam gaat) en veel mensen voelen het als je ziel weer terug gaat, is niks ergs aan ofzo.

astrid
16 jaar geleden

Beste

Ik heb dit ook maar dit houdt gewooon in dat dat je spieren zich in een keer ontspannen en dat gaat met een schok.
BV.Je ziet je zelf op een fles stappen en weet dat je gaat zwikken en je kan er niets aan doen. Dit zijn gewoon spieren die zich in een keer ontspannen. Let maar op daarna val je heerlijk in slaap.

Astrid

judith
16 jaar geleden

Hallo,

veel mensen ervaren soortgelijke belevingen inderdaad vlak voor het inslapen..
Ik denk dat het komt doordat het ego dan wordt losgelaten doordat je zielsbewustzijn/ hogerbewustzijn het overneemt.
Dat is anders dan je ziel die je lichaam loslaat/ uittreding, maar kan wel een soortgelijke ervaring zijn omdat je je ego dus loslaat. Je laat deze letterlijk van je af vallen.. Wanneer je moeite hebt je ego los te laten, doordat je jezelf er bijvoorbeeld te veel mee indificeert, kan dit (onbewust) een angstreactie oproepen.(angst controle te verliezen.)
Deze angst uit zich dan dus in een droom dat je letterlijk valt, in de overgang naar het droombewustzijn.. Dit kan een vervelende ervaring zijn. Maar wanneer je begrijpt wat er gebeurd + je angst je ego los te laten overwint, door vertrouwen te hebben dat je zielsbewustzijn goed voor je zorgt... Voelt het als een moment van overgave wat bevrijdend is. Dan is de vervelende ervaring getransformeerd naar een positieve ervaring + val je rustiger in slaap. Wanneer je slaapt is je zielsbewustzijn aant werk om je bewustzijn schoon te maken + werpt licht op wat je je overdag niet bewust bent. Dat is waardevol toch?

judith

16 jaar geleden

Hallo,

Ik heb ook zoiets maar ik droom niet ik val bijna in slaap en het lijkt net of ik aan het schommelen ben (zo'n gevoel) en dan schik ik wakker ik vind het heel raar mijn moeder zegt dat je dat doet omdat sommige mensen een hekel aan je hebben ik denk het eigenlijk niet maar ieder zijn eigen idee maar het is iedergeval niks om je zorgen te maken iedereen heeft dit
hopelijk kon ik je helpen

Groetjes Anneke

Erik
15 jaar geleden

Uh.... vage antwoorden van ziel uit je lichaam blabla?

Dat is natuurlijk gewoon onzin. Ik als 44-jaar oude neurochirurg weet dat dit een plotselinge verslapping en heropleving van de spieren is. Je hersenen nemen in activiteit op dat moment net iets sneller af dan gebruikelijk, en je lichaam wil daarop reageren maar het gaat net iets té snel.
Daarna zul je snel in slaap vallen in de meeste gevallen.

15 jaar geleden
Beheerder

Ik, feneaux, ben het compleet eens met melissa en judith. Zelf heb ik dit ook vaak, soms meerdere malen op een avond. Jozef Roelof, een bekende schrijver over vorige levens en uit tredingen heeft dit ook in een boek gezet. Hij 'zegt'dat hij het heeft mee gemaakt. Buiten dat geloof ik serieus zoals ik andere dingen ook geloof dat uittredingen wel degelijk bestaan. Zelf doe ik alle moeite omer 1 te krijgen, maar mijn gevoel zegt dat het nog niet de tijd is.

Ik ben zeer verast, groetjes Feneaux.

Het gene wat ik geloof eraan is dat je tijdelijk naar het hiernamaals gaat voor informatie, niet al te lang natuurlijk. Na mijn weten ben je dan niet dood, alleen je loopt wel de kans dat een buitenstaande kwaadwillende geest jou lichaam wil in nemen, maar dat zal hem nooit 100% lukken al zou je er wel last van kunnen krijgen.

peterr
15 jaar geleden

LOL, de medische wetenschap enzo denkt zoveel te weten, alleen meestel hebben ze het fout. Dat zeg ik dan weer he!!!, jullie zeggen dat ook over ons, Ik ben voor jou misschien blabla? Maar de medische etenschap en die richting voor mij ook. so...

gr. Peter

15 jaar geleden

Ik denk dat het inderdaad ook mee te maken heeft dat je uit je lichaam treed.. Ik kan dat ook als ik loop. Dan zie ik mezelf lopen best wel grappig eigenlijk haha. Vroeg deed ik dat ook, dan ging ik bij mijn oma in bed liggen

15 jaar geleden
Beheerder

Ik zelf geloof er in dat het alleen kan als je in bed ligt en dat je super ontspannen moet zijn.

bleubell
14 jaar geleden

Kan iemand my dit verklaren
ik heb het terwijl ik niet slaap (overdags) net als of ik uit mijn lichaam treed of ik eruit gezogen word en gelijk weer terug maar voel me gewoon nog hier zitten wat is dit ?dit heb ik geregeld weet iemand wat dit is ik hoor het graag

rico
14 jaar geleden

IK BEN HET HELEMAAL MET PETER EENS

WIST JE DAT ALS JE ZO WAKKER SRIKT EN JE HET AGA KADABRA ZEGT DAT JE DAN AUTOMATIES NA 8 UUR WEER WAKKER WORD ALS JE IN SLAAP VALT

EN WIST JE ALS JE DAN 2 KEER JE NEUS OPHAALD EN MET JE OREN FLAPPERT DAT JE DAN OOK LEKKERDER SLAAPT


JAA PETER DIE WETENSCHAP WEET NIX !!!

Peterr
14 jaar geleden

Heey, ja dankjewel:P na 9 maanden denk ik er nog steeds over, maar ik vind wel dat er dingen verbeterd zijn zoals dat de politie en sommige overheden meer geintereseerd zijn in spiritualiteit en er ook gerbuik van zijn gaan maken. Dat is iig een begin. Misschien gaan ze het nu eindelijk inzien.

Annaaaa
14 jaar geleden

Ik heb het zelf ook best vaak, gisteravond zelfs nog xD ik lag bijna in slaap en ineens schrik ik wakker met het idee dat ik van mijn bed afval , ik ben zelf ( ik haat opscheppen ) maar ik ben ook spiritueel en ik weet ook bijna zeker dat dit uittreden is, ik treed wel vaker uit maar dit is dan wel een iets ander gevoel. Maar ik denk ook dat dit uittredingen zijn. Het enige jammere is dat er niemand in de klas zo als mij over het leven denkt. Ik zie namelijk niets negatief in het leven want overal kun je van leren. De meesten zeggen van dat je gepest word dat dat negatief is ik zeg dan dat ik dat niet vind, ik ben ook gepest maar ik ben die mensen alleen maar dankbaar dat ze in mijn leven zijn gekomen want ik heb er van kunnen leren. Majah, het zou een stuk makkelijker zijn als nog meer mensen mij zouden kunnen begrijpen, ook dit ervaar ik natuurlijk niet als iets negatiefs want ik leer hier ook weer van hahaa xD

A ( 17 jr )

minoes
14 jaar geleden

ik lees hier een hele hoop verschillende meningen.
medisch, deel van een droom en uittredingen.

iedereen accepteert dat er ook verschillende soorten dromen zijn.
waarom zou dan niet AL deze uitleg kunnen kloppen?
de ene keer dit...de andere keer dat.
zou toch best kunnen?

ik voor mij, ik weet zeker dat mijn schok-wakker ervaringen onder de noemer dromen vallen.
ik droom namelijk altijd hetzelfde: ik verstap me van iets ongelijks. meestal een drempel of een stoeprand.
en in mijn droom probeer ik mijn "val" ter herstellen, en door die schok word ik wakker.
gewoon een droom dus.
de allereerste droom, vlak nadat je in slaap bent gevallen zijn meestal toch van die wazige dromen.
ZIJN het eigenlijk wel echt dromen?
want ik droom ook wel eens dat ik maar niet in slaap kan vallen, en dat het tikken van de klok me zo stoort...en dan stoot mijn man me aan, omdat ik lig te snurken !!!
dan moet ik dus toch geslapen hebben...en dus ook gedroomd dat ik wakker was.
toch?

Teirlinck Tom
14 jaar geleden

Ik had vroeger ook symptomen, meestal als ik begon te dromen, net in slaap viel, schrok ik ineens wakker alsof ik was aan het stikken, NIET APNEU ( dit is meerdere malen per nacht, en is uw lichaam die af en toe voor korte periodes stopt met ademhalin). Dit was de oorzaak van mijn verleden, angsten om verder te gaan. Ik ben mishandeld, vernederd, bestolen,.... van mijn 7 jaar tot men 15 de door mijn stiefvader. Ik heb dit verzwegen voor mijn moeder uit angst om meer klappen te krijgen.
Dit zijn dingen die aan je vreten, je niet uiten, niet opkomen voor jezelf zorgt voor problemen die kunnen uitmonden in ziektes van alle aard. Medicatie remt het probleem, en/of verdoezeld het, maar neemt het niet weg.
Sorry, neurochirurg of niet, ik heb respect voor u, je hebt niets anders gehoord, als je iets niet kent of niet gelooft, wil dit niet zeggen dat het uwe wel klopt. We zijn hier om van elkaar te leren, en heb geen vooroordelen aub. Iets negatief zeggen, is rapper gebeurd dan iets positief zeggen. De medische sector denk het allemaal te weten, dikke onzin! Chapeau dat zij mensen proberen te helpen. Maar ziek zijn kost een bom geld.
Nog niet opgevallen dat dokters aan huis komen en altijd iets voorschrijven voor het gevolg te bestrijden? Meestal met een vette car voor uw deur.
Als ik mensen help, dan doe ik dit niet voor het geld, maar omdat mij vreugde brengt. Ik ga akkoord dat je veel geld mag verdienen met mensen te helpen, maar help de mensen dan, zoals het moet! Niet rap rap een diagnose stellen, en een lijst met chemische brol voor te schrijven.
Iedere ziekte is gekoppeld aan een emotioneel probleem, zoals frustraties, verleden, ...... De wetenschap behandeld het GEVOLG en niet de kern van het probleem de OORZAAK. Ikzelf ben 22 jaar, ik ben jong, vele mensen zeggen dat ik niets van ervaring heb. Nonsens, ik heb een oude geest, en ben constant door het slijk gesleurd. Btw leeftijd is uitgevondend! Je voelt je zo uud, zoals je denkt! ;)
Voor sommige mensen die deze termen niet begrijpen (mensen die de massa volgen), mijn excuses.
Een simpel voorbeeld: het leven is ontstaan door de oerknal, verklaart de wetenschap! Hoe is die oerknal dan ontstaan? Hoe is dat geen ontstaan dat ervoor gezorgd heeft dat de oerknal heeft doen ontstaan? enz....... We will never known! Omdat er universele wetten zijn, zoals zwaartekracht, natuur, ... noem maar op. Sommige dingen kan de mensheid niet te weten komen.
één ding weet ik, er is nog een lange weg te gaan, naar harmonie toe, wereldvrede,respect, democratie, .......
Punt 1 regering denkt aan de economie, niet aan de welzijn van de inwoners. Zolang de rekening van politici gespijsd word. Er zijn goede politici, maar die zij rap terug verdwenen! Waarom? Simpel, het is één en al corruptie, een gevaar voor de waarheid aan het ligt te brengen, kan de bevolking in opstand doen komen,
resultaat, niet akkord met de opinie van politici, geen probleem, ze laten je verdwijnen als het moet.
Dictators, die mensen willen bedwingen.
We kunnen zo blijven doorgaan. Wij kunnen daar iets aan doen, door samen te werken, creatieve coöperatie.
Wees assertief, kom op voor jezelf, laat je niet leven, LEEF!
Zoek uit wat je dromen zijn, en achtervolg die, tot je ze in handen hebt.

Teirlinck Tom
14 jaar geleden

Ik ken jouw probleem ana, ik was op school ook zo, ik werd gepest, uitgescholden, omdat ik anders was voor hen. Ik was normaal, zoals jij. Iedereen doet wat hij wil, uit iedere negatieve ervaring leer je! Fouten die je in de toekomst niet meer zult maken,tenzij je er niet uit geleerd hebt, herhalen die zich.

Ik ben blij die ik niet de enige jonge persoon ben die dezelfde opinie heeft. Als je wilt babbelen of vragen stellen, mag je die persoonlijk stellen vrijblijvend natuurlijk!

Groetjes Tom
tom.infinitygroup@gmail.com
msn: boosterke_2004@hotmail.com

anoniem12345
14 jaar geleden

Ik heb ook regelmatig last van wakker schrikken op het moment van in slaap vallen, soms gaat het een hele nacht door. Ik ben er echter van overtuigd dat het vanuit je geest/onderbewustzijn komt en dat het niks medisch is. Want zodra het echt niet lukt in slaap te komen, ga ik samen met m'n vader mediteren en dan val ik altijd zonder te schokken in slaap. Ook weet ik waarom ik dit probleem heb, dit omdat ik in een ontzettend zware/moeilijk periode in m'n leven zit met ontzettend veel stress. Stress staat aan de basis van dit probleem! Ik kom er langzamerhand achter dat je geest onbewust gigantisch druk kan zijn wat resulteert in zulk soort klachten. Het is een puur psychisch probleem wat zich uit in fysieke klachten! De enige oplossing is praten praten praten, met mensen waarvan jij denkt waar je wat aan hebt, ook een psycholoog kan uitkomst bieden. Maar uiteindelijk moet je jezelf "genezen" en hoeft er geen enkel medicijn aan te pas te komen. Hoe je het precies op lost weet ik niet, want ik ben er zelf ook nog niet vanaf. Maar ik ben ervan overtuigd dat het me gaat lukken!

Alsjeblieft, ga niet denken dat er medisch iets aan je bekeert, ga bij jezelf na of dingen je dwars zitten of dat je in het verleden problemen hebt gehad.

14 jaar geleden

heeuj
misschien botst er iets tussen jou en een vriendschap
en moet je oppassen

xxx!

aina
14 jaar geleden

heey ik wil even op het bericht van bleubell. Dat gevoel had ik ook een keertje toen ik in de avond opeens wakker werd leek het alsof ik rechtop zatmaar langzaam ging dat gevoel weg, het leek net alsof ik dan weer begon te liggen... ik weet niet zeker of je dit bedoelt maar ik had dat zelf wel

Sjak
14 jaar geleden

Ik ben geen medicus, maar zeer zeker ook niet spiritueel. Het hele "ziel uit je lichaam" verhaal komt er bij mij dus ook niet in. Ik dacht vroeger altijd dat het te maken had met de ontspanning van de spieren, maar laatst las ik een verklaring die me veel logischer leek. Het zou te maken hebben met je evenwichtsorgaan. Dit orgaan registreert het als je rechtop staat, zit of ligt en zorg er uiteraard voor dat je niet zo maar omvalt enzo. Op het moment dat je gaat slapen lig je en dat zou je evenwichtsorgaan dus ook moeten weten. Maar op het moment dat je gaat dromen dat je rechtop staat of loopt dan kan het evenwichtsorgaan in de war raken. Het registreert dat je ligt, maar je hersenen zeggen ondertussen dat je rechtop staat. Het evenwichtsorgaan reageert door je hersenen te vertellen dat er iets niet klopt, dat je helemaal niet rechtop staat maar dat je ligt. Je hersenen gaan de boel corrigeren en "denken" dat je gevallen bent. Dit droom je op dat moment dus ook, dat je valt. Daarbij geven je hersenen meteen een reactie aan je spieren om jezelf op te vangen zoals je ook zou doen als je echt valt (opvang reflex). Door de schok die op dat moment door je lichaam heen gaat word je vaak meteen wakker maar zeker niet altijd (mijn man heeft het heel vaak en die valt sneller in slaap dan ik, dus ik voel hem vaak schokken in bed, meestal slaapt hij dan gewoon door). Het dromen over vallen/struikelen als je dus net in slaap gevallen bent heeft volgens mij dus geen enkele bijzondere betekenis. Het is gewoon iets wat iedereen kan overkomen door een soort "communicatiestoornis" tussen je evenwichtsorgaan en je hersenen.

Lyla
13 jaar geleden

Ik heb het zelfde gevoel.
Maar paar keren achter elkaar.
Als dit gebeurt dan ik niet meet slapen.
Wat moet ik doen?






Lyla

Nmgngirl
13 jaar geleden

Ik heb ook regelmatig dat ik langzaam in slaap aan het dommelen ben en dan gaat er min of meer een soort schok door me heen met eentrekking van me been erbij soms en dan ben je even klaar wakker maar kort daarna val je weer in slaap. Soms vindt ik het maar een akelig gevoel.

Cor
13 jaar geleden

Ik heb het ook. 's middags uurtje of 4 krijg ik een dip gapen en nog eens gapen de tranen staan in mn ogen, mn ogen kan ik bijna niet open houden dan ga ik even liggen dan dommel ik in en een schok en ik ben weer wakker en dat een aantal keren achter elkaar, dat heb ik 's avonds als ik naar bed ga ook, dan heb ik dat soms wel een uurtje of 2 achter elkaar. Ik zit in continu diensten en als ik nachtdienst heb gehad en kom 's ochtens thuis en ik ga naar bed dan heb ik het bijna niet, een paar maanden geleden moest ik naar Canada voor een dag of 10 en daar heb ik het ook bijna niet gehad ik moet zeggen ik was wel erg moe. Ik zou bijna zeggen dat ik dan niet moe genoeg ben als het weer heb.

wendythedreamer
13 jaar geleden

hahahahahahaha yeah right!!!!!! hahaha





Deze discussie is gesloten.