Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik kan mijn droom niet duiden!? [help]

Fakkel
10 jaar geleden

Hoi iedereen,

Ik was aan het zoeken op internet en kwam via google op je website. Ik ben een man van 24 jaar. Ik heb gisteravond een droom gehad die ik niet echt kan duiden. Normaal gesproken heb ik altijd duidelijke gevoelens bij een droom. Dan weet ik soms de inhoud niet eens meer, maar dan wordt ik wakker met een heel sterk gevoel dat ik meedraag aan het begin van de dag.
Afgelopen nacht had ik een droom waar ik voor mezelf heel benieuwd naar ben, maar die ik gewoon niet snap. Misschien kunt u mij helpen?
De droom was in perspectief zoals iedereen leeft. Ik keek gewoon uit mijn eigen ogen (soms kan ik ook mezelf zien bijvoorbeeld). Ik kijk naar mijn hand en ik zoom als het ware in op één vinger. Mijn wijs- of middelvinger. Ik zie dat de huid voor een deel weg is. Tegelijkertijd zie ik dat mijn vinger gewoon helemaal leeg is. Er is alleen nog wat rafelige huid aanwezig, wel in de vorm van mijn vinger, maar zonder nagel. Ik ben aan de ene kant gefascineerd door het aanzicht, maar maak me tegelijkertijd wel een beetje druk erom. Het deed verder geen pijn ofzo, eerder juist een fijn gevoel.
Toen ik klein was heb ik ook een dergelijke droom gehad. Met het zelfde dubbele gevoel, maar net anders. Ik liep toen door de straat waar ik opgroeide (nu zie ik mezelf lopen) en ik werd door een insect (onrealistisch groot) in mijn kuit gebeten. Ik zie dat mijn halve kuit open ligt. Er is geen bloed, maar het vlees komt eruit zetten. De gevoelens tussen beide dromen komen overeen.
Mocht je meer informatie willen dan geef ik die graag. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan zeggen.

Groet

10 jaar geleden

Beste,

Insekten duiden over het algemeen op sterke maar ook zwakke zenuwen. Kunt u vertellen wat voor een insekt het was? Uw vinger kan (en deze werd doorzichtig als ik het goed begrepen heb) kan een angst inhouden dat uw vrijheid van handelen wordt ingeperkt. Ziet men een uitvergrote versie van zijn vinger, dan wil men vermoedelijk iets aanpakken wat slechts met veel moeite te bereiken is.