Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

moeten plassen maar niet kunnen

Grobegni
4 mei 2012

ik heb heel vaak dezelfde soort droom. Ik wil wel eens weten wat het kan betekenen. Misschien dat iemand een idee heeft??

Vaak is het dezelfde droom dat ik thuis (in het huis van mijn ouders) ben en ik moet plassen. Ik ga naar de wc, maar ik mkan niet gaan zitten omdat die in een rare hoek staat zodat niemand erbij zou kunnen. Ik ga opzoek naar de volgende wc. Deze is boven in de badkamer, maar als ik daarop ga zitten blijkt er geen gat in te zitten zodat als ik zou plassen alles over de grond zou gaan. Opzoek dan naar een andere wc. Deze wc bevind zich in een totaal glaze ruimte met zicht op buiten waar de hele tijd mensen voorbij komen. Ook hier kan ik niet plassen. Tegen de tijd dat ik op knappen sta word ik wakker. Ik hoef dan helemaal niet naar de wc.

Deze droom heb ik best vaak, maar het gebeurd niet altijd thuis. Ook vaak in openbare ruimtes, een winkelcentrum bijvoorbeeld of bij een vriend thuis. Maar altijd is er een wc die onbereikbaar is, eentje die geen gat heeft en altijd eentje waar iedereen je zo kan zien zitten.

In de droom voelt het als een enorm probleem. Ik doe wat ik kan, maar de druk wordt steeds groter.
Hoe valt dit te verklaren??
Alvast bedankt voor je reactie!

6 mei 2012

Hoi Grobegni

Het huis in de droom is het symbool voor ons je lichaam, waarbij de openingen de openingen van jou lichaam kunnen vertegenwoordigen. Het is het huis van de ziel, je eigen ik. De verdiepingen zijn de verschillende gedeelten van het lichaam.

Dromen over een toilet heeft niets onfatsoenlijks. In het toilet dat je in jou droom bezoekt probeer je alleen je lasten kwijt te raken. Het toilet schept daardoor orde in jou innerlijke huishouding. Lukt het je niet om jezelf in de droom te ontlasten, dan zal je in het waakbestaan nog wel een tijdje met onze lasten rondlopen.

Het naar buiten brengen van je lasten of problemen wat misschien schaamte veroorzaakt, daar moet je proberen over heen te komen en hulp gaan zoeken als je die nodig hebt.

Groeten H@ns.