Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

treinen

9 jaar geleden

Ik droom vaak over treinen, soms zitten treinen me achterna. Soms sta ik op het verkeerde perron, soms dan komt er een trein voorbij met alleen maar licht erin, die dan voorbij raast. Het verschilt heel erg.

Vannacht droomde ik dat ik in de stad liep, waarbij er allemaal hijskranen en vrachtwagens waren omdat de straat opnieuw gelegd werd. Ik liep dus over modder. Ook wilde ik perse een nieuw jurkje hebben,maar ik kon de goede winkel niet vinden die ik zocht. Ik kwam elke keer allemaal schoenenwinkels tegen,overal waren schoenen. Vervolgens ging ik toch maar terug en wilde ik naar de trein gaan. het lukte me alleen niet om er te komen, omdat ik eerst door de modder liep, daarna was ik ineens ergens tussen allerlei gebouwen en wist ik de goede weg even niet.. ik haastte me omdat ik de trein niet wilde missen... en toen werd ik wakker...

altijd dus maar die terugkerende trein... wat zou deze droom bijvoorbeeld betekenen??

9 jaar geleden

Hoi


De trein is een manier om in de droom vooruit te komen. Het staat daarom symbool voor het vooruitkomen in het leven. De reis die we in de droom met een trein maken zou onze eigen levensreis zijn. De gebeurtenissen tijdens de treinrit zijn van groot belang op de uitleg. Wie in de droom in een trein stapt wil zich in het waakbestaan los maken van het dagelijkse leven. Missen we in de droom een aansluiting dan moeten we ons in het waakbestaan aan een bepaalde situatie aanpassen. Missen we de trein helemaal dan zijn we in het waakbestaan onzeker en hebben we last van opgekropte ergernissen. Wie in de droom zijn bestemming niet bereikt zal ook in het waakbestaan zijn doel niet bereiken. Dat komt waarschijnlijk omdat we ons met de stroom hebben laten meevoeren, waarbij we al lang niet meer aan de toekomst denken maar leven van dag op dag.
Ik denk dat je nog steeds op zoek bent naar je ware ik, wie ben ik, er wordt wel aan gewerkt in verband met wegen werk en hijskranenen enz.

Kijk maar of jeer wat mee kan.

Groeten H@ns.

Bianca Sibbes
5 jaar geleden

Ik droom regelmatig dat ik op vakantie ga, maar een uur van te voren moet ik mijn koffer nog pakken. De kleren die ik mee wil nemen liggen nog tussen de vuile was. Kan mijn schoenen niet vinden. Mijn vriendin is met de auto onderweg en is veel te laat vertrokken. Naar het vliegveld komen we in de file. In mijn droom zit ik zo te stressen omdat we maar niet op dat vliegveld komen. We komen ook nooit op het punt dat we in het vliegtuig stappen.

Met vriendelijke groet,

Bianca