Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wakker worden: verlamde arm?

Ad Fundum
11 jaar geleden

Heey,

Ik heb soms (deze ochtend weer) dat, wanneer ik wakker wordt, ik 1 van mijn armen niet kan bewegen. Ik lig dan altijd op mijn buik, met mijn armen onder mijn hoofd.

Wanneer ik dan moeite doe om mij recht te zetten, moet ik even wachten en dan begint mijn arm te tintelen en uiteindelijk kan ik hem weer bewegen.

Ik denk dat dit komt doordat ik in mijn slaap het bloed naar mijn arm afsnijd, en dat dit bij het rechtzetten weggaat en er geleidelijk terug bloed naar de arm stroomt.

Het is echt vreemd, en elke keer verschieten en bang afwachten of mijn arm toch niet zo 'lam' zou blijven .... :/

Nu zijn mijn vragen:
- Is dit erg/schadelijk?
- Kan dit ooit blijvend worden?
- Kan ik iets doen om dit te verhelpen?

Alvast bedankt!

Broodje-aap
11 jaar geleden

Beste,

Ik word ook net als jij soms wakker met een "slapende" arm. Dit komt inderdaad omdat je het bloed naar je arm afsnijd. Ik heb dit overigens als best wel lange tijd, niet elke ochtend trouwens, en volgens mij is het niet schadelijk voor je.. Ik heb dan verder ook geen fysieke ongemakken er aan over gehouden. Als je echt twijfelt of je denkt dat er iets aan de hand is kun je natuurlijk altijd naar de huisarts!

mvg,

Ondergetekende

11 jaar geleden

Hallo,

Ik heb dit ook wel eens gehad, maar ik moet dan ook echt mijn arm vastpakken en erop tikken of zelfs zachtjes op slaan, om het gevoel terug te krijgen.
Dit heb ik al een langere tijd en verder heb ik er eigenlijk geen langdurige last van of wat dan ook, dus ik denk eerlijk gezegd niet dat dit schadelijk is.

Groetjes