Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

naalden in mijn lichaam

eeeeef
11 jaar geleden

Mijn droom begon met een schooluitje ik was ergens in een hotel en op een brug met oude klasgenoten en mijn vriend.
De droom begon in het hotel en ik werd telkens weer in mijn lichaam gestoken met naaldjes van die kleine! ondertussen was ik zo vaak in mijn lichaam gestoken dat ik helemaal onder het bloed zat behalve mijn rug
Ik weet ook nog dat we op de brug stonden om opgehaald te worden. Daar stond ik samen met een ander meisje dat ook gestoken was te schuilen achter de rest van de leerlingen todat het meisje met de naald weer kwam en zei dat het goed was ik stond op en ze begon me weer te steken ik kon niets meer. en zei dat ze niet in mijn rug moest steken want dat deed zeer. toen ze daar begon te prikken met de naalden werd ik wakker met hevige hoofdpijn! Weet iemand of deze droom wat betekent?

Lolo
9 jaar geleden

Beste Eef,

Ik droomde ookal over naalden. Naalden in mijn lichaam: knieeën namelijk. Er kwam maar geen einde aan. Op een een of andere manier had ik de hele tijd nieuwe naalden in mijn knieeën. Ik kon niets anders dan ze eruit te trekken. Ik werd heel gestressed en voelde heel de tijd aan mijn knieeën om zeker te zijn dat er geen nieuwe naald in stak.

9 jaar geleden

Hoi alle twee.

Komt er een naald in je droom voor, dan staat dit voor onafgemaakte zaken en de behoefte om de controle over je omgeving terug te krijgen.

Vermaak je je niet op een schoolfeest, dan is er maar weinig in je leven op dit moment dat je vreugde geeft.

Als je droomt over je lichaam, is dit een indicatie van je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Vaak is je zelfbeeld verbonden aan hoe je over je lichaam denkt. Het lichaam staat ook voor je bewuste identiteit en is tevens representatief voor je gezondheid.

Dromen over je knieën symboliseren een vorm van ondersteuning die je kan ontvangen. Het zou ook kunnen aangeven dat je je erg emotioneel voelt op het moment. Er zou sprake kunnen zijn van gevoelens van ontoereikendheid en kwesties met betrekking tot macht of controle. Je hebt mischien iets teveel hooi op je vork genomen.

Groeten Hans.