Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Fruitbomen in het water

Bientjuh
15 mei 2011

De laatste tijd probeer ik de betekenissen van dromen te ontcijferen. Onlangs heb ik een droom gehad over fruitbomen. De droom ging als volgt:

Ik zwom onderwater in een diepe grote waterbak waar vier fruitbomen in met rijp fruit in stonden. Het was overigens helder water. Ik schrok van de mensen die ook in de waterbak waren dus ik klom uit die waterbak waarna ik zag dat de toppen van de bomen nog boven uit het water staken. Vervolgens liep ik naar een andere kamer waar ook een grote waterbak was maar niet zo diep. Er stond ook maar een klein laagje water in. In de waterbak stonden viooltjes in. Bij deze waterbak vond ik het niet zo leuk dus ik liep terug naar de diepe waterbak en sprong daar weer in. Daar vroeg iemand aan mij onderwater waarom ik weg ging. Daarop antwoordde ik dat ik schrok van de mensen in de bak. Daarna werd ik wakker.

19 mei 2011

de fruitbomen staan voor groei, harmonie en kennis of wijsheid...
de rijpe vruchten staan voor voltooide kennis, het is rijp, dus tijd voor de oogst
dat de bomen onderwater staan beteken dat je te lang blijft hangen in bepaalde dingen,
het is tijd om te stoppen met water geven, de bomen verzuipen zo!
het is tijd om de vruchten te plukken en de volgende stap te nemen!
ook al vind je die iets minder leuk, of interresant...

zoiets zal het zijn ?!

groetjes moonflowertje ;)

Bientjuh
1 juni 2011

Hey Moonflowertje,

Bedankt voor je uitleg.
Ik merk toch dat ik verder met mijn leven moet. Ik zit namelijk net op zon punt dat ik net geslaagd ben en dat ik aan de bak moet.

Groetjes Bientjuh

cookie
7 april 2013

Ik heb ook zo'n soort droom gehad. Alleen waren er geen mensen in het water, alleen op het land.
Er was een vrouw bij me, zusje/ oude vriendin?, ik zag een prachtige boom die vrouw zei dat ik eens onder water moest kijken, ik ging zwemmen en verbaasde me over de helderheid van het water, de boom stond heel sterk.
Toen ik boven kwam keken alle mensen me bewondert aan, alsof hun het al gezien hadden.

Uit het water was ik op een grote brug in een stad, ik was bang en zag een klein rood vliegtuigje. Die wilde alles verwoesten en ook mij. Vliegtuig ging heel snel naar beneden, dwars door een gebouw heen maar het gebouw was niet beschadigd, niks! Ik verstopte me achter een muur van de brug, vliegtuig kwam achter mij aan en toen het mij zag en op me afkwam werd ik wakker...

Wat betekend dat dan?