Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Boosheid en angst in droom

Meissie1989
11 jaar geleden

Hallo,

De laatste tijd droom ik erg vaak dat ik boos ben op alles en iedereen. Dan ben ik boos op een meisje, die ik heel veel kappen geef. En dan ben ik boos op mijn partner waarvan ik bang ben dat hij vreemd gaat maar er niet voor uit komt.

Ik droom ook vaak over angst, ik wordt dan bedreigd door iemand met een mes en die blijft me achtervolgen waarna ik veel mensen tegen kom zoals mijn oom die een autoradio gaat kopen en hier honderd lege bierkratten inleverd en dan dikke korting krijgt. En dan ren ik weer weg omdat diegene weer achter me aan komt. En dan komt diegene naast me lopen en kijkt me recht in de ogen aan en zegt "je moet niet zoveel over je verleden praten", waar op ik weer zeg hoe weet jij dat dan, hij zegt tegen mij " ik weet alles"en vervolgens loopt hij voor me uit en ik wordt wakker.

Ook droom ik vaak over een boot, gister droomde ik dat ik werd aangevallen op de boot. Het was een groot piratenschip. Hier woonde 1 man ik kwam hem wat vragen en voordat ik het wist waren we aan het varen en werden we bedreigd. Ik droom erg vaak over messen waar ze mij mee dreigen.

Al met al droom ik de laatste weken erg veel en ik merk dat ik niet goed uitgerust ben. Ik hoop dat jullie mij wat over deze dromen kunnen vertellen.

Alvast erg bedankt.

11 jaar geleden

Ik hoop dat je iets aan mijn uitleg hebt.

Personen in een droom zijn vaak delen van jezelf.
Mensen hebben twee kanten, een mannelijke kant en een vrouwelijke kant. Bij de vrouw komt de mannelijke kant (de animus) naar boven en bij mannen de vrouwelijk kant, (de anima) in een droom.
De man die jouw bedreigt en jou sommeert te stoppen met het praten over het verleden, dat is jouw mannelijke kant. Jouw mannelijke kant wil een streep onder het verleden zetten. En omdat hij jouw mannelijke kant is, weet hij alles over jou, want hij is jou. ;)

Waar komt de boosheid vandaan? Ben je niet helemaal tevreden met je leven? Wil je misschien teveel? Is er vroeger teveel fout gegaan en denk je dat je dat niet meer kan corrigeren? Bedenk dan dat je elke dag weer opnieuw mag beginnen. Maar soms zul je je bij het verleden neer moeten leggen. Het verleden ligt vast, maar de toekomst, die maak je zelf.

Als je droomt over een boot dan zegt dat iets over hoe je met je eigen gevoelens en die van anderen omgaat. Hoe navigeer je door het leven en heb je het onder controle?
Een groot schip zegt iets over de manier hoe je met relaties omgaat in een groep. Een piraat wijst er op dat er een deel van je persoonlijkheid jouw emotionele verbinding met je ziel vernietigd.

Hoe ga je met anderen om? Hoe gaan anderen met jou om? Wat wil je daaraan veranderen?

Een mes staat in een droom van een vrouw voor angst voor geweld. Als je droomt over een mes dan betekent dat dat er iemand gewelddadige woorden of handelingen tegen je gebruikt of gebruikt heeft.

meissie1989
11 jaar geleden

Hallo,

Echt heel erg bedankt voor de uitleg hier kan ik wel wat mee.

groetjes