Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gebroken ketting

Jess21
25 maart 2011

Ik droomde dat mijn ketting gebroken was en ik stond op een paadje en als je doorloopte kwam je op een soort groot landschap terrecht. Op dit landschap stond een HELE grote (ronde) kring met mensen, die heel behulpzaam en liefdevol waren. Ze hielde elkaars handen vast en ze stonden in een cirkel. (Ik intrepeteer hieruit dat ze dus goddelijk/spiritueel waren). Mijn ketting was dus gebroken, een belangrijke ketting. Ik probeerde maar kon deze zelf onmogelijk maken dus ik vroeg hulp bij de mensen die in de cirkel op het landschap stondde. Maar Ik kon niet met deze mensen praten/communiceren dus het moest via gebarentaal, wat heel veel tijd kostte. Want niet alleen ik moest gebarentaal maken maar onderling moesten ze ook een hoop onderhandelen om dingen duidelijk te krijgen. Toen het duidelijk was dat ik mijn ketting gemaakt wilde hebben, kon ik hem overhandige aan hen en met veel tijd, moeite en inzet en met name TEAMWORK hadden ze mijn ketting gemaakt. Terwijl ik juist heel bang was door hem uit handen te geven het juist kapot zou gaan.


(Ik snap de droom in zovere, op deze site staat; Ketting betekent dat je (in mijn geval) een relatie moet loslaten. Maar wat betekent het dan dat die ketting gebroken was?) Verder weet ik dat de cirkel staat voor spirituele leraars, engelen of god die mij bij dit proces helpen. Maar het is me niet duidelijk wat bepaalde dingen in deze droom aan mij wil vertellen? Moet ik diegene nu juist loslaten? Of dat de relatie goedkomt zolang ik het uithanden durf te geven aan god en het zelf niet forceer?(aangezien ik de ketting zelf onmogelijk kon maken, alleen de andere waren in staat deze ketting te maken)


Haha ik weet het ik stel veel te veel vragen!! Ik zoek al 6maanden voor antwoorden/antwoord of ik deze relatie moet laten gaan of juist geduld moet hebben(en heb al HEEL veel in mezelf gezocht maar op een of andere manier niet gevonden) En misschien is dat om me duidelijk te maken dat ik eens om hulp moet vragen dus dat doe ik nu!) Hoop dat iemand wel weet wat bepaalde dingen in deze droom me duidelijk willen maken.....

Jess21
25 maart 2011

Excuses, ik vond zojuist op droombeer.net dat een ketting staat voor een liefdesrelatie. Dus een gebroken ketting betekent een relatie dat gebroken is. En dit klopt volkomen met mijn situatie, de droom is duidelijk een antwoord op mijn vraag. Maar dus daarvan hoef ik alvast niet meer de betekenis, haha excuses had eerst duidelijker moeten zoeken!

Maar dan heb ik nog steeds niet het antwoord op de rest van mijn vragen. Dus dan moet ik gewoon deze situatie uit handen geven en erop vertrouwen en dan word de ketting(de relatie) wel gemaakt?

Misschien is mijn vorige vraag, het antwoord waar ik zolang naar heb gezocht en weet ik het antwoord nu dus eigenlijk maar omdat er altijd eigen gevoelens en angsten aan de situatie verbonden zijn, word je intuitie en al je eigen aanvoelende antwoorden daardoor beinvloed en daarom twijfel ik aan mijn eigen interpetatie van de droom... bevestiging van iemand die er meer verstand van heeft is altijd fijn.

lol voortaan als ik een ketting zie, denk ik aan een relatie in plaats van aan een juweel haha!

28 maart 2011

Hoi Jess21.

De ketting is het symbool van gebondenheid, toch dienen we onderscheid te maken tussen een halsketting die als sieraad gedragen wordt en de ketting waaraan we vastgebonden worden. Breekt in de droom onze halsketting of de ketting waarmee we aan iemand anders vastzitten, dan staat ons in het waakbestaan een scheiding te wachten. Dit kan ook een geestelijke scheiding zijn.

Als we over een cirkel ( van mensen ) dromen zouden we dus onze psychische energie bij elkaar moeten houden en ons voor indrukken van buitenaf moeten afsluiten. Gaan we een cirkel binnen dan gaan we recht op ons doel af en worden daarbij beschermd voor de kwade invloeden van buitenaf.

Ik denk omdat je zoveel moeite moest doen om duidelijk temaken wat wilde, dat ook in het dagelijks leven moet doen, duidelijkheid in je doen en laten en laten zien wie je bent en dat je dan die hulp krijgt die je nodig hebt.

Kijk maar of je er wat aan hebt.

Groeten H@ns.