Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik wil lucide worden maar het lukt me niet!

beertje
11 jaar geleden

Ik haat dit zóó erg,

ik was vannacht aan het dromen dat ik ergens liep ofzo maar ik keek om me heen en dacht van, HUH ik heb deze plek nooit gezien. dus ik besefte dat ik droomde,(lucide) maat op dat moment, echt PRECIES op dat moment dat ik lucide ben krijg ik zo'n hoofdpijn en alles werd zwart en ging in een normale droom verder, ik haat dit. dit is al de zoveelste keer dat het me niet lukt door mn hoofdpijn pff...

heeft iemand tips om in een lucide droom te blijven?, want ik ga het vannacht weer proberen,

X

layla
11 jaar geleden

Ze zeggen voordat je in slaap valt, moet je er heel bewust aan denken en dat vaak oefenen en ook belangrijk, erop vertrouwen dat het lukt.
Als je het echt heel vaak en goed vol vertrouwen hebt gebrobeerd en het toch nog steeds niet lukt dan weet ik het niet, misschien is de droom dan helemaal niet lucide bedoeld maar wil deze droom je eerder iets duidelijk maken over iets in je leven, over jezelf, je gedrag of denkbeelden.

Als dat het geval is ben je, je misschien vaak bewust van bepaalde dingen in je leven maar zodra je, je er bewust van word merk je dat je het misschien eng of niet vertrouwd vind omdat het onbekend terrein is(symbolisch de plek die je nog nooit eerder gezien had in je droom) en daarom ga je weer terug naar het oude en in onbewuste staat verder leven/denken. (in je droom symbolisch aangegeven door zwart worden, hoofdpijn).

Heb zelf ook 'n paar keer lucide gedroomd, altijd heel speciaal en inderdaad zodra je het voelt wil je altijd lucide dromen want hierdoor kun je je dromen ook heel leuk besturen maar net zoals bij jou, besefte ik ook steeds dat het een droom was. Kennelijk gaat het van nature, zodra we beseffen dat we dromen gaat onmiddelijk de lucide staat weg. Echter als dit heel vaak voorkomt wilt het je misschien iets duidelijk maken..

Hoop dat je er iets mee kan en succes ermee!