Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Inslaan voor moeilijke tijden

kriebels
13 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben net een paar uur wakker en echt uit een intense droom gekomen. Normaal droom ik ook wel maar deze blijft me erg bij. Ik hoop dat jullie iets kunnen verklaren, ben er zelf nogal in de war van. Alvast bedankt!

Ik ben buiten in een industriele omgeving het is koud. Meerdere mensen willen naar binnen een groot gebouw in. Door een foutje kan ik naar binnen glippen en ik verstop me zodra er iemand aankomt. Al snel wordt duidelijk 'binnen is het slecht!' 'hier wil je niet zijn' er heerst een dicator oid. Ik blijf langs de andere mensen heen glippen en val niet op. Er is een bijeenkomst in een hal, ik ga op in de massa. Steeds duidelijker wordt het: 'ik moet weg en moet me voorbereiden'. Mensen om me heen hebben geen idee en blijven rustig. Ik verstop mijn dochter van een jaar of 6 (heb in het echte leven geen kinderen) om later terug te keren.
Ik heb niets bij me en start met verzamelen, de omgeving veranderd naar een groot magazijn. 'ik moet dingen hebben waarmee ik in leven kan blijven'
Ik ruil een armband tegen een goed mes. Ik kan geen gas/aanstekers/ontstekers vinden dus steel ik 'vuurstokjes' (metalen stokjes waarmee je vonken kan maken). Verder neem ik nog een donzen slaapzak en een plastic zeil mee. Kom een man tegen die me aanspreekt. Hij zegt dat ik moet blijven staan en moet wachten tot hij me helpt. Ik weet dat hij me nooit gaat helpen en dat ze zo de andere mensen koest houden.Er winkelen meer mensen..rustig en bedeest...ze wachten allemaal op kaplaarzen. Ik ben blij dat ik mijn bergschoenen aan heb (dus geen laarzen nodig) Als de man even niet kijkt zet ik het op een lopen en ga terug naar mn dochter.... Samen zitten we met de spullen verstopt in een vijandige omgeving die zich voordoet alsof er niets aan de hand is. Ik probeer een plan te verzinnen....

En dan wordt ik wakker. Pfffff. Vreemd he....Wat denken jullie? In mijn droom ben ik niet bang. Eerder vol in actie en opzoek naar een uitweg. Al bekruipt me het gevoel dat het heel moeilijk gaat worden en misschien wel niet kan.

13 jaar geleden

Hallo Kriebels

Die droom lijkt heel erg dreigend, ben je misschien bang of maak je je zorgen over datgene wat er nu in Japan gebeurt?

Of is het iets anders in je leven?

Je loopt in een koude industruele omgeving. Dat zijn inderdaag geen vriendelijke omgeving.Je gaat ongemerkt een gebouw in en je ontdek dat er een dicator aan de macht is, maar dat de mensen rustig blijven. Jij voelt dat het niet goed is en je gaat je voorbereiden op het ergste.

Heb je misschien het gevoel, dat er in je leven te veel gereguleerd wordt? Dat mensen alles maar sliken als zoete koek, maar dat jij het gevoel hebt dat je je moet voorbereiden op het ergste?

Je hebet het over een zesjarige kind, die je moet verbergen. Misschien is dit je eigen kwetsbaarheid, of je eigen speelsheid en creatieve energie. MIsschien moet je dat deel van jezelf in het normale leven verbergen?

Een man zegt dat je moet wachten, dat hij je helpt, maar je hebt het idee dat hij je niet gaat helpen, en dat ze zou de mensen koest houden.

Je voelt je misschien tegengehouden in je voorbereidingen.

In je droom ben je blijkbaar niet de enige, er zijn meer mensen die zich voorbereiden

Maak je je ergens druk over, waar anderen zich schijnbaar niet druk over maken, maar enkele individueën wel?
Het milieu, problemen in de wereld, of is het iets op je werk? Voel je je wel vrij genoeg? Of moet je veel moeite doen, om je baan te behouden?

Ik hoop dat je er iets mee kan.
Groetjes
Wolkje