Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Persoon komt terug in droom

Radioactive
13 jaar geleden

Sinds mijn idool 'mijn idool' is, droom ik over hem. Ik heb al iets van 25 keer over hem gedroomd, en, voor zover ik weet, hadden ze allemaal iets met liefde te maken.
Ik ben niet verliefd op hem, ik vind hem alleen knap en hij maakt goede muziek. Maar waarom droom ik dan in godsnaam over hem?

Like, ik ken hem niet in real life, hij mij al helemaal niet.
En hoe kan ik van die dromen afkomen?

Wim
13 jaar geleden

Dromen over je idool kan je toch niet erg vinden? Ik heb vroeger ook veel dromen over mijn toenmalig idool gehad - hij is nu dood en nu heb ik geen dromen meer. Maar ik vond die dromen altijd SUPER, het was alsof we mekaar al jarenlang kenden..

Misschien een tip: als het over liefde gaat en je wil geen liefde probeer hem dat dan heel duidelijk te maken -besef via de techniek van lucide dromen om te ontdekken wanneer de droom bezig is en maak hem duidelijk dat hij maar gewoon een idool is en zich voor de rest niet teveel in zijn hoofd moet halen..

succes
Wim

Radioactive
13 jaar geleden

Dankjewel voor je antwoord. :)

Ik vind het niet erg, maar het begint nu wel een beetje te vervelen. Zelfs in mijn lucide dromen en slaapverlammingen komt hij voor.
Maar zou het kunnen zijn -de mogelijkheid ja- dat we onbewust contact met mekaar hebben? Mijn idool en ik.

Wim
13 jaar geleden

Ik ben maar een leek in droomduiding maar ik ben wel zeer geïnteresseerd in dit soort zaken.

Ik heb er even over nagedacht. Aangezien jullie elkaar nooit in levende lijve ontmoet hebben lijkt de kans dat jij dan via dromen met hem contact hebt zeer onwaarschijnlijk.. Of dat onmogelijk is, daarover durf ik me niet uit te spreken... bestaan er geen manieren om daar achter te komen? Als je in een lucide droom informatie probeert los te krijgen die je in "normale omstandigheden" niet zou kunnen weten: "wat staat er jou, mijn idool, te gebeuren", "vertel eens iets over je kindertijd",... = dingen die je naderhand wel kan verifiëren. Het zou wel erg straf zijn maar het idee "contact hebben met" kan je op die manier wel afchecken.

Wat zeker blijkt uit je dromen is dat jij en je idool een goede band bezitten, althans van jou naar hem toe toch. Blijkbaar voel je toch een zekere verbondenheid. Zou het kunnen zijn dat het idool in je droom en je binnenste IK in feite één en dezelfde persoon zijn, en dat je in feite jezelf in je dromen tegenkomt, vermomd onder je idool? Je voelt je zo nauw betrokken bij je idool dat hij evengoed je evenbeeld zou kunnen zijn.

Dit laatste lijkt me het meest waarschijnlijke maar , inderdaad, de minst aantrekkelijke uitleg. Voor wat mij betreft is het in ieder geval zo dat er voor de meest aangename dromen meestal een heel droge verklaring te vinden is.

Veel succes nog met de speurtocht

groetjes
Wim

Radioactive
13 jaar geleden

Nogmaals bedankt voor je antwoord. :]

Ik zal het proberen, als ik weer een lucide droom heb. :)