Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

onderwerpen van dromen van mij.

12 jaar geleden

Hoi hoi,
vaak droom ik over dat ik langs mijn ouderlijkhuis loop (waar ik tot mijn 8e heb gewoont,daarna ben ik uit huis geplaatst),en dat het hele huis niet meer bestaat!Soms is het huis in tweetjesverdeeld en de ene helft is van de ene buur en de andere helft is van de andere buur...maar soms is het hele huis gewoon onvindbaar...verdwenen..en een enkele keer staat er een kale bouw vlakte (waar een bouwrijpe grond is om een nieuw huis op te bouwen) en waarin ik dan tegen "iemand" zeg dat daar ooit het huis stond waarin ik mijn 2e t/m 8e levensjaar in heb gewoont.Met een gevoel van trots dat ik dáár met mijn ouders heb gewoont...maar ook met een beetje heimelijk gevoel,wel wetende dat dat huis er nooit meer komen zal....vertel ik dit aan die "iemand".En die "iemand" begrijpt me voor de volle 100 (zo niet 1000)%.En als ik dit vertel in die droom dan voel ik me ook erg veilig en ben volledig mijzelf.Soms loop ik het huis voorbij en dan doe ik 3 stappen vooruit en 2 achteruit....hoe harder ik mijn best doe om dan "normaal" te lopen...hoe meer fouten ik maak en achteruit ga juist...
Een van mijn andere dromen is dat ik borstvoedding geef aan een (andermans ???) baby.Dit terwijl ik in de praktijk gestereliseert ben want de kans op een kindje met syndroom van down zijn bij mij erg groot (mag van geluk spreken dat ik 2 relatief gezonde kinderen heb gekregen).En als ik dan borstvoedding geef dan verbaast het me dat er gewóón moedermelk uitkomt en dat de baby hierdoor gevoed word...
Soms droom ik ook over vliegen...dat ikzelf voor vliegtuig speel.De mensen die kijken dan allemaal naar me en vinden het knap dat ik vlieg.In die droom heb ik dan iets over me van:"Kijk eens hoe goed ik vliegen kan".
Ook vlieg ik soms boven in een kerk als een soort van engeltje om de boel te bewaken dat wie er niet in hoort eruit kan worden gestuurt.
Soms droom ik dan ik een sleutel krijg tot een (traditionele) kerk!In de meeste gevallen van dat soort dromen gaat het dan om een kerk waarvan ik denk dat deze hervormd of greformeerd zijn.Waarom juist deze kerken weet ik dus niet.
Soms droom ik over sex met mijn exman...of sex met iemand in een telefooncel (meestal rood gekleurt)....of in een telefooncel die groen van kleur is en op een hoekje van een marktplein staat.
Soms droom ik over gokkasten.Het geld wat ik win twijffel ik of ik dit houden zal...want het voelt aan als zijnde dat het geld niet van mij is ookal heb ik dit gewonnen door dat gokspelletje...gedachten die dan gaan van wel of niet houden...spelen dan in die droom.Of ik droom dat ik geld steel uit een andere gokkast waar iemand anders mee aan het spelen was.
Heel enkelt droom ik wel eens dat ik in een lange roos klimmen moet (een "bonestaak die tot aan de hemel rijkt)....die vol met doornen is.Ik moet dan proberen al die doornen te ontwijken om zo veilig boeven te komen...hoger als de wolken...
Nou voorlopig zat om te lezen he?
Groeten van mij.

Ik ben wie ik ben en zoals ik ben blijf ik want verander ik voor die ander dan ben ik niet meer wie ik ben...dan ben ik een ander.

11 jaar geleden

heey

ik vond dat ik op een ding moest reageren:
op de telefooncel met rood en groen.

rood is de kleur van de wortelchakra
dus het kan zijn dat erg "zweeft", oftewel je ben veel in je hooft met niet fysieke dingen bezig.
het kan zijn dat je droom aangeeft dat je veel moet aarden.

groen is de kleur van de hartchakra
dus het kan zijn dat je in het waakbestaan moeite hebt met lief te hebben en mensen te vertrouwen.

en ik denk dat je erg veel verlangt naar die tijd toen je 2t/m8 jaar was.

ik hoop dat je er iets mee kan.

je heb hele afwisselde maar ook spannende dromen zo te zien. dat wel leuk is om te ontleden.

sccs
groeten Gigo Valonka

Groeten Gigo Valonka

"Alles in dit universum beïnvloed elkander."