Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Op de vlucht, maar ik kan niet rennen

Suus
14 jaar geleden

Ik kwam vandaag deze site tegen toen ik aan het rondkijken was wat mijn dromen kunnen betekenen en ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Ik heb regelmatig dromen dat ik op de vlucht ben voor personen. Het zijn altijd verschillende personen en verschillende locaties. Afgelopen nacht heb ik 2 dromen gehad. Bij de eerste was ik in een soort parkeergarage. Ik voelde mij er niet op mijn gemak, maar liep toch door het donker in. Opeens stond er een groepje jongens van een jaar of 11/12. Zij probeerden mij over te halen in een soort glascontainer te stappen. Dit wilde ik niet en wilde omkeren en weglopen. Maar op de één of andere manier kan ik niet goed vooruit komen. Ik moet mijzelf vooruittrekken aan muren en aan de grond enz... Uiteindelijk ben ik eruit gekomen en werd wakker.
Daarna ben ik weer in slaap gevallen en begon weer te dromen. Dit keer was ik met iemand samen op de vlucht. Wij werden achterna gezeten door een man op een quad en 2 honden. Wederom kon ik niet op een normale manier weg rennen. Ik verstopte mij achter muurtjes enz...

Nu heb ik dit soort dromen dus vaker. Eigenlijk gaat het altijd om andere locaties. Zoals de omgeving bij mijn ouderlijk huis of mijn werkomgeving. Het is ook regelmatig een combinatie van plaatsen. De enige droom is heftiger dan de andere. Soms heb ik er weinig last van en soms wordt ik badend in het zweet wakker.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met het verduidelijken van mijn dromen.

Chelsea
13 jaar geleden

Beste Suus..

Heb je al enige reactie gehad over de vragen over je dromen?
Ik zou ook graag willen weten wat het nu betekent..Ik heb zelf namelijk ook herhaaldelijk de zelfde droom.. Ook steeds andere situaties en andere locaties.. Het zelfde blijft dat rennen.. niet kunnen rennen.. Ik heb daarom ook ingetoetst bij Google :Droom: niet vooruit kunnen rennen en kwam vervolgens op jou bericht uit. Het was eerlijkgezegt gewoon een beetje eng om jou verhaal te lezen aangezien het zo close is met dat gene wat ik droom.
Als je zo'n droom hebt.. kan je dan wel achteruit rennen? want in mijn dromen kan ik dus wel achteruit rennen, maar al probeer ik vooruit te rennen, dan lijkt dat net in slowmotion te gaan. ( en inderdaad met jezelf vooruit trekken aan alle balustrades en muren dan lukt het heel langzaam)

Het zelfde probleem heb ik met slaan in dromen.. ook zo vaag.. dan droom ik dat ik in een gevecht zit.. en dan heb ik vrij spel.. ik ben dan aan de winnende hand en het moment dat ik wil slaan... raak ik alles dan waar ik werkelijk op gericht had.. dus wel kunnen slaan.. maar niet kunnen mikken en richten..

Ik denk ik reageer op je bericht dat weet je in ieder geval dat je niet de enige bent met dit probleem :)

Groetjes.. Chelsea

Sandra Splinter
8 jaar geleden

Hallo, ik heb precies dezelfde dromen wat jullie hebben. Dan ik niet weg kan rennen .. Ik heb een keer een droom gehad (die zich vaker herhaald.) De droom speelde zich af voor mijn huis. Mijn neef en nicht zijn aan het verstoppen en willen me laten schrikken. Mijn zus wist dat ze dat wouden doen en zij rende naar de voordeur. Ze riep nog: 'Sandra kom snel!' Maar hoe graag ik het ook wou, ik kwam maar niet vooruit.. Ik vond het zo'n raar gevoel .. Ik wou zo graag wegrennen maar het lukte gewoon niet. Maar ik kan ook niet achteruit lopen.. (Ik heb dat iniedergeval nog nooit gehad.) Ik zou heel graag willen weten wat dit betekend. Mvg Sandra.

maho
8 jaar geleden

Ik heb dezelfde soort dromen. Ik droom dan ik in een gevecht ben met iemand. Alleen ik heb de kracht niet om hem te slaan. Terwijl ik in het echt best sterk ben. Tijdens mijn droom heb ik ook een teleurstelling om dit feit. In mijn dromen ben ik ook vaak op de vlucht, ik kom nauwelijkw vooruit. Als ik me omdraai en dus achteruit ren, kan ik pas rennen.

8 jaar geleden
Beheerder

Met slaan los je niets op.
Het is een strijd met een alter en die kun je niet winnen zonder tegelijk te verliezen.
Dat zijn vaak schaduwfiguren uit het onbewuste.
Soms een reflectie van een werkelijke situatie waarin je onmachtig voelt en misschien wel zou willen vechten.
Maar in onze "beschaving" is dat natuurlijk niet de juiste weg.
Dat moet een dialoog worden want anders escaleert het op een keer overdag.
Het heeft te maken met opgezouten frustraties.
Weglopen is de weg van de minste weerstand.
Voorwaarts gaan kost psychische inspanning en dat gaat dus moeizaam.
Een berg beklimmen is ook moeilijker dan je naar omlaag te laten rollen.

Het heeft dus niets met fysieke zaken te maken maar met geestkracht en karakter.
Iemand kan fysiek sterk zijn en geestelijk een lafaard of een zwakkeling.
(Waarmee ik natuurlijk niet jou op de korrel neem.)

Achteruit rennen is regressief.