Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

gat in de grond en ik overleef het

fem
14 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb iets gedroomd waar ik niet helemaal snap waar het over gaat.

Ik weet niet zo goed hoe het is veroorzaakt, wel iets met veel water want later droomde ik dat ik op een hele grote dam stond. Maar het begon dus dat de grond in één keer weg was en dat ik hing aan de rand. Een auto naast mij wankelde en probeerde achteruit te rijden. Ik wilde deze auto helpen dus ik ik probeerde over de rand te klimmen. Dit lukte. De auto naast mij stortte in het Ravijn.

Daarnaast droomde ik over de zee. Het was heeel erg koud. Een oude man naast mij, die er oud en zwak uit zag rende het water in en zwom een stukje. Hij kwam er vit weer uit. Ik wou dit na doen. Maar ik dwaalde rond onderwater en wist niet meer wat boven of onder was. Daarna werd ik wakker(in mijn droom ;)) op het strand. Daar was ik vanzelf heen gedreven...

Ik ben benieuwd!!!!

14 jaar geleden

Hallo Fem

Er komt dus veel water voor in je droom. Water kan staan voor onze onderbewuste, (de indrukken en kennis die we ooit opgedaan hebben, maar waar we ons niet van bewust zijn,), of gevoelens.

Een dam kan staan, voor een poging die gevoelens, of wat het water symboliseert in te dammen, zodat het ons niet kan overspoelen.
Er onstaat een gat in de grond, misschien wordt onze zekerheid weggeslagen, maar je kan je nog vasthouden, maar een auto stort naar beneden. Een auto is een vervoermiddel en kan ook staan hoe we door het leven gaat, of hoe anderen ons zien.

Je droomt dan over de zee. Uit de zee komt het leven en kan ook staan voor eht onderbewuste. Je ziet een oude man, die er oud en zwak uitziet. Hij gaat het water in en komt er fit weer uit.

Je wilt dit waarschijnlijk ook (Water kan ook staan, dat je je wil reinigen)/
Je gaat ook het water in, maar je raakt gedesoriënteerd, doordat je niet meer weet wat boven of onder is en daarna spoel je aan op het strand, waar je vanzelf naar toe gedreven was. Voelde je je op die strand ook fit?

Heb je misschien het idee, dat je ingeperkt wordt in het leven, maar dat je je er tegen verzet.
Of wil je misschien een compleet nieuwe start maken?

Symboliseert die oude man misschien iemand, die op de een of andere manier 'gezonder' is geworden?

Ik hoop dat je er iets mee kan.
Vriendelijke groeten
Wolkje

14 jaar geleden

Hoi,

Ik denk dat je droom jou wil vertellen dat het niet erg is om bang te zijn. Voor wat dan ook. Als je bang bent laat je dan gewoon meestromen en ervaar dat je vanzelf ergens aankomt waar het prettig is. Zekerheden zullen altijd onder druk staan, maar als jij gewoon het vertrouwen hebt, dat je jezelf durft te laten gaan, dan komt uiteindelijk alles goed.

Er zitten ook een aantal elementen in van helpen en van compassie. Maar het essentiële waar het om gaat is dat je hulp zoekt.

De oude man is een voorbeeld voor je. Hij slaagt er in om zijn angst te overwinnen. Misschien wil hij jou wel vertellen hoe hij dat heeft gedaan. Hij heeft vertrouwen gekregen in een goede afloop.

Misschien denk je: hoe doe je dat dan. Vertrouwen krijgen. Een mentor of coach kan je dat leren.Maar ook een ouder iemand, die zichzelf onder ogen heeft gezien. Ken je zo iemand in je omgeving. Een oom of tante, een buurvrouw, een wijze leraar of lerares of iemand bij wie je ooit een cursus deed. Praat er eens over met een wijs iemand (oud en wijs zegt men dan vaak, maar ook een jongere kan heel wijs zijn. Wijs zijn heeft niks met leeftijd te maken).

Ik hoop dat je iemand kunt vinden in je omgeving met wie je over de droom kunt praten en die jou het vertrouwen kan geven, dat het het beste is om jezelf te "laten gaan", als je fundament lijkt in te storten. Laat jezelf meestromen en op het eiland waar je aanspoelt, wacht je een mooi nieuw begin. Een nieuw fundament. En dat kan van alles zijn. Misschien ga je verhuizen, neem je een andere hobby of baan of ga je een nieuwe relatie aan. Jij alleen weet welk fundament er eventueel op instorten staat en waar jij nieuwe impulsen nodig hebt. Een coach kan je helpen om die nieuwe impulsen te volgen, zonder in angst te zitten over het eindresultaat.

groet

wegmetditprofiel



1 keer bewerkt. De laatste keer was 14 jaar geleden door harrie.