Relatiehoroscoop

Weegschaal met Maagd

Beste Weegschaal,

Hoewel deze twee elementen niet goed samengaan is er hoop! Één belangrijke overeenkomst tussen deze sterrenbeelden is dat ze goed met elkaar kunnen communiceren. Ze denken allebei over dingen na. Er ontgaat een mentale link tussen Weegschaal en Maagd wanneer ze over problemen discussiëren, iets waar ze allebei behoefte aan hebben.

Maagd kan wel eens ongeduldig worden door het gebrek aan assertiviteit van Weegschaal. Maagd weet precies wat er gedaan moet worden, maar Weegschaal doet er volgens hem te lang over om een beslissing te maken. Het denkproces is enorm belangrijk voor allebei, maar hoe deze twee tot beslissingen komen komt tot stand op verschillende manieren. Maagd analyseert en herhaalt gebeurtenissen om zo tot een besluit te komen. Weegschaal weegt de voors en tegens, probeert te balanceren en hoopt zo de juiste beslissing te maken.

Maagd heeft een nogal nerveus karakter, ze moeten bezig zijn om te ontspannen. Weegschaal heeft de neiging om te makkelijk in een lakse toestand te raken, maar Maagd kan helpen om hier wat aan te doen. Weegschaal is juist weer in staat om Maagd wat meer te laten ontspannen.

Soms kunnen ze wel eens teleurgesteld raken door de verschillen die ze onder elkaar hebben.

Weegschaal is een veel romantischer type dan Maagd, wat een beetje een afknapper kan zijn voor Maagd vanwege hun verschillende aanpak wat betreft relaties. Weegschaal wil heel graag een partner vinden en hanteert daarvoor een wat haastige aanpak. Maagd, in tegenstelling, is heel voorzichtig en pietluttig als het komt tot relaties. Ze willen een perfecte partner. Perfect voor Maagd dan.

Weegschaal houdt van comfort en schoonheid. Maagd heeft genoeg energie om alles aan kant te houden, schoon te maken en te ordenen. Maagd kan heel luid zijn, op een kritische manier. Dat is dan wanneer Weegschaal te laks is en niet bijdraagt aan zijn deel van de verantwoordelijkheden. Weegschaal trekt zijn voeten nog niet eens in wanneer Maagd aan het stofzuigen is, en Maagd klaagt wanneer Weegschaal verzuimt om de tafel te dekken. Maar Weegschaal voelt zich tekort gedaan wanneer Maagd de bloemen niet op de eettafel heeft gezet. Echter, wanneer compromissen gemaakt worden, dan kan deze relatie wel degelijk goed uitpakken.

Beide beschikken namelijk wel over een instelling om te willen samenwerken, en ze hebben allebei een hekel aan ongehoord gedrag. Als een team houden ze de dingen graag netjes en gepast.
Weegschaal geeft veel om sociale vaardigheden, en ze kunnen erg diplomatiek zijn. Maagd is nogal kritisch met zijn woorden, en daardoor zou hij Weegschaal wel eens onbedoeld kunnen beledigen. Maagd zou moeten inspelen op Weegschaal’s zachtere kant, en meer finesse moeten gebruiken wanneer ze Weegschaal benaderen. Onthoud de communicatielijnen open te houden door de dingen te herformuleren wanneer er onduidelijkheid is, dan blijft alles perfect (Maagd) in balans (Tweelingen).