Relatiehoroscoop

Steenbok met Stier

Beste Steenbok,

Stop deze twee sterrenbeelden samen en je hebt twee gelijke aardse tonen van zelfexpressie. Beide sterrenbeelden hanteren eenzelfde methode bij alles dat ze ondernemen, gepaard met geduld en bruikbaarheid. Zelfs voor het uitzoeken van een partner nemen ze de tijd en ze nemen het uiterst serieus. Anderen die meer blij, flirterig of opgewonden zijn vinden Stier en Steenbok nogal saai, maar van elkaar vinden ze dat zeker niet.

Stier is iets gevoeliger, maar toch erg stabiel. Steenbok toont een grote hoeveelheid serieusheid, en geeft de indruk dat ze blind zijn voor ieder beetje gevoeligheid. Steenbok hanteert een bedrijfsleven-achtige aanpak wat betreft emotie. Ze weten niet echt hoe ze moeten lachen, glimlachen of giechelen, of zelfs emotie op een warmhartige manier uitdrukken. Wat Steenbok's partner zou kunnen doen laten denken dat hij onverschillig is. Stier, daarentegen, toont op zijn minst een kinderachtige glimlach, een verheven wenkbrauw of opgetrokken schouders om een soort schattige gevoeligheid uit te drukken.

Wat het bedrijfsleven betreft doen ze het samen heel goed op gebied van doelen bereiken.

Geld, werk, carrière, prestige en statusachtige zaken is waar het voor deze twee sterrentekens allemaal om gaat. Het gevaar van deze aardse elementen is dat ze gemakkelijk in een sleur kunnen raken met hun koppen in het zand. Stier en Steenbok hebben een behoefte, een drang zelfs, naar geld. Wat een enorm tijdrovende bezigheid voor ze kan zijn.

Ongeacht het geslacht, Steenbok zal een partner uitzoeken die zich in het openbaar op een volwassen, degelijke manier weet te gedragen. Iemand die ze naar een bedrijfsbijeenkomst kunnen nemen om de baas te imponeren. Ze voelen zich aangetrokken tot hen die praktische doelstellingen hebben, en die het bereiken van doelen belangrijk vinden. Steenbok is een extreem loyale partner, maar het is moeilijk voor ze om hun toewijding op een extraverte manier te uiten. Ze zijn eerder wat teruggetrokken wanneer het aankomt op flirten. Van grof gedrag walgen ze.

Stier wil een stabiele partner. Iemand die weet wat de waarde van geld is. Iemand die geen onnodige financiële risico's neemt. En daarom past de persoonlijkheid van de Steenbok uitstekend bij die van Stier. Echter, onder meer romantische sferen mist Stier toch die emotionele uitstraling bij Steenbok. Trek samen wat terug in afzondering en je zal merken dat Steenbok toch heel erotisch kan zijn. Stier drukt zichzelf graag uit met cadeautjes, bloemen, snoep, etentjes of knuffels en zoenen. Steenbok vindt dat wanneer ze eens verteld hebben dat ze van je houden, zo'n vijf tot tien jaar geleden, dat dit genoeg moet zijn en dat ze het niet telkens weer opnieuw moeten zeggen. Die koele Steenbok!