Relatiehoroscoop

Steenbok met Steenbok

Beste Steenbok,

Twee steenbokken samen geeft dubbel de hoeveelheid loyaliteit en afhankelijkheid. Ze zullen allebei altijd punctueel en precies zijn. In staat zijn om beloftes na te komen staat hoog op de lijst van de Steenbok. Standvastigheid en serieusheid beschrijft dit duo als beste.

Als vrienden zullen ze het opbouwen van dingen als plezierig ervaren; het bouwen van modelvliegtuigjes, constructiewerk, etc. Steenbokken zijn extreem doelgericht. En als er dan ook maar iets is dat zorgt voor een glimlach op een Steenbok zijn gezicht, dan is het wel het bereiken van een doel. Hun doelen zijn hoog gezet. Ze zijn gedreven naar het bereiken van doelen en status. Een bedrijfsimago beschrijft de persoonlijkheid van de Steenbok het beste. Niets lichtzinnigs alsjeblieft!

Steenbokken stoppen veel energie in discussiëren en het plannen van de doelstellingen die ze willen bereiken. Beiden zijn zich erg bewust van het feit dat stille wateren diepe gronden hebben. Ook al zijn ze niet zo expressief als andere mensen zijn. Wanneer ze geven om elkaar, dan is dat serieus en voor vast. Korte liefdes bestaan voor de Steenbok niet.

De liefde van de steenbok is intens en langdurig. Het kost de Steenbok een lange tijd om scheidingen of relatiebeëindigingen te verwerken, en ze komen er niet makkelijk van terug.

Steenbokken beschikken over de drang naar vastheid. Een andere Steenbok als partner zal deze wederzijdse drang begrijpen. Ze zullen tevreden zijn om samen verschillende dingen te doen. Wanneer de één de wekelijkse balans opmaakt, zorgt de ander voor het huishouden. Zo nu en dan een woordenwisseling is het enige dat nodig is om elkaar op het gemakt te stellen.

Steenbokken willen graag een realistische, verstandige en betrouwbare partner. Ze hebben je misschien maar één keer verteld dat ze van je houden, en voelen dat het niet nodig is om constant verteld te worden dat van ze gehouden wordt wanneer je je toewijding aan hen eenmaal bewezen hebt over een periode van jaren. Twee Steenbokken samen hebben wellicht een gebrek aan spontaan flirten en spontane pleziertjes. De Steenbok raakt nooit te onstuimig over wat dan ook, en geven vaak de indruk dat ze niet geraakt zijn door dingen waar anderen wel opgewonden van raken. De energie van de Steenbok is langdurig en standvastig.

Steenbokken gebruiken discipline en ambitie, en beschikken over een enorm uithoudingsvermogen. Ze zijn op zoek naar erkenning en macht door het bereiken van hun doelen en geven niet snel op. Ze weigeren verlies te accepteren.

Dit duo is extreem tevreden met elkaar, maar ze moeten proberen niet vast geroest te raken in de methodisch en gestructureerde routine. Vat het leven af en toe eens wat minder serieus op. Je zal versteld staan van hoe je tegelijkertijd kunt leren én leven!