Relatiehoroscoop

Steenbok met Maagd

Beste Steenbok,

Ongeacht het geslacht, luister en schenk serieus (Steenbok) aandacht aan detail (Maagd)! Juist, deze twee tekens gecombineerd geeft een heel methodisch, verstandig en serieus duo. Beide tekens passen uitstekend samen. Zowel Maagd als Steenbok beschikken over dezelfde aardse persoonlijkheid.

Maagd streeft naar perfectie door alles te analyseren. Deze aanpak wordt sterk aangetrokken door de serieuze persoonlijkheid van de Steenbok, welke sterk aandacht besteedt aan status en doelen bereiken. Wanneer deze twee karakters samen komen, dan is er weliswaar een gebrek aan gelach en luchthartigheid. Zowel Maagd als Steenbok drukken zich niet op een uitbundige manier uit. Het bereiken van doelen en leven op een gestructureerde manier is hoe ze zaken in het leven afhandelen. Dit zijn echt de werkers onder de sterrenbeelden.

Zowel Steenbok als Maagd kunnen trekken vertonen van een work-a-holic. Ze kunnen te diep opgaan in de dingen die ze doen wanneer ze eenmaal hun doel gezet hebben. Ze kunnen vast raken in een bepaalde sleur, en dan is het echt tijd om een periode van ontspanning in te lassen.

Maagd raakt gestrest wanneer de dingen niet perfect gaan, en Steenbok worstelt om bovenaan de ladder te komen op zakelijk vlak.

Maagd is net als Steenbok erg kritisch bij het zoeken naar een partner. Maagd wil de perfecte partner die kan voldoen aan al zijn hoge verwachtingen, en niet wispelturig is. Want Maagd weet precies wat hij wil. Steenbok neemt relaties, net als verantwoordelijkheid, extreem serieus. Wanneer Steenbok eenmaal verliefd raakt, dan is het een eeuwige liefde. Steenbok beschikt over een meer traditionelere stijl, en vindt het lastig om emoties uit te drukken. Maar voor betrouwbaarheid kun je absoluut bij Steenbok terecht. Maagd matcht Steenbok's praktische aanpak en ze halen het beste in elkaar naar boven.

Vanwege de gelijke behoeftes, namelijk het streven naar perfectie, kunnen ze nu en dan depressief of humeurig raken. Omdat ze conflicten en problemen allebei graag vermijden, kan dat wel eens een gevoel van falen geven. Dit kan niet worden gerechtvaardigd, maar het kan hun visie zijn in bepaalde gevallen. Maagd zal waarschijnlijk de persoon zijn die de situatie meer objectief benadert. Steenbok kan vast raken in een sleur, en heeft daarbij Maagd zijn assistentie nodig om daar weer uit te raken.

Een Maagd en Steenbok samen in een relatie is vaak voor lange termijn bestemd. Een langdurige, solide relatie, waar plezier geput wordt uit samenwerken, is wat je kunt verwachten met dit duo.