Relatiehoroscoop

Schorpioen met Steenbok

Beste Schorpioen,

Zowel Schorpioen als Steenbok beschikken over diepe verlangens, maar drukken ze op verschillende manieren uit. Steenbok verlangt naar het bereiken van doelen. Schorpioen verlangt naar controle en macht. Steenbok's aanpak is meer gebaseerd op feiten, terwijl die van Schorpioen vaak meer complex is.

Steenbok heeft net als Schorpioen de neiging om alles dat ze doen, te doen met grote intensiteit. Deze vorm van intensie is voor Steenbok vaak meer methodisch, en voor Schorpioen meer emotioneel. Wanneer Steenbok diep in gedachte is, wanneer hij iets aan het uitvogelen is, of zelfs gewoon televisie aan het kijken is, dan doen ze dat met gefronste wenkbrauwen en volle aandacht. Denk niet dat Steenbok je aan het negeren is, hij is gewoon zijn eigen ding aan het doen op zijn eigen manier. Schorpioen raakt net zo betrokken wanneer wanneer hij ideeën of diepe gedachten heeft. Volhouden en doorzetten totdat hij controle heeft over de situatie.

Dit paar kun in één woord het beste omschrijven als 'Vastberadenheid'. Steenbok heeft een droge vorm van humor, terwijl Schorpioen meer twijfelachtig is totdat de andere persoon zichzelf bewezen heeft.

Schorpioen is eigenwijs en zal zijn gedachte niet veranderen wanneer ze eenmaal een conclusie hebben getrokken. Wanneer ze samen zijn brengen ze deze aspecten bij elkaar naar boven.

Deze twee sterrenbeelden kunnen bevrediging van elkaar krijgen wanneer ze algemene zaken aangaan. Bedrijfszaken die financiële zekerheid teweeg brengen, of statusverbetering is iets dat voor hen allebei aantrekkelijk is. Zowel Schorpioen als Steenbok geven veel inspanning wanneer het gaat om het bereiken van hun doelen.

Romantisch gezien kleeft geen van beiden aan zijn partner. Ze zullen elkaars wensen respecteren en waarderen elkaars verlangen om af en toe op zichzelf te zijn. Ze kunnen allebei wel eens zorgen hebben, maar wachten geduldig af tot ze krijgen wat ze willen. Steenbok is wijfelend in het vormen van verbintenissen zoals het binden met een partner. Voor hen is dit een serieuze zaak. Schorpioen zal wellicht meer ervaring hebben op gebied van relaties, maar zal zijn psychologische kennis altijd gebruiken om een partner te kiezen.

Schorpioen bewondert Steenbok's gevoel voor verantwoordelijkheid en verstandigheid. Een verstandig persoon is een plus als je deze twee sterrenbeelden wil imponeren. Steenbok leert het uitdrukken van gevoelens van Schorpioen, iets wat Steenbok juist probeert te verbergen.

Steenbok zal er zijn voor Schorpioen wanneer dingen lastig gaan. Want wanneer ze éénmaal voor elkaar gaan, dan zijn ze beiden erg betrouwbaar. Vooral in lange termijnrelaties.