Relatiehoroscoop

Ram met Steenbok

Beste Ram,

Als we een vergelijking maken puur op basis van de zonnetekens, de sterrenbeelden dus, in plaats van een complete horosocooptrekking, dan vergelijk je slechts één aspect. Namelijk het karakter. Hier hebben we de vurige Ram, volgeladen met enthousiasme en klaar om er voor te gaan. Hij neemt het op tegen de methodisch denkende Steenbok, welke eerst vooruit wil plannen.

De manier waarom deze karakters zichzelf uitdrukken heeft vrijwel geen overeenkomsten, en dat kan voor beiden enorm frustrerend zijn. Ze reageren allebei compleet verschillend op problemen, en dat leidt tot misverstand of zelfs compleet opgeven. Maar leg het bijltje er niet bij neer, andere aspecten binnen de complete horoscooptrekking kunnen deze blokkade aan energie juist weer compenseren. Bijvoorbeeld de ascendant, of het teken in maan.

Het nadeel van deze relatie toont dat Ram bliksemsnel keuzes maakt. Steenbok ziet deze keuzes als onberedeneerd en dwazig. Steenbok peinst te lang voor Ram. Je zal zien dat Ram de kamer al heeft verlaten voordat Steenbok zelfs maar door heeft dat hij weg is. Je begint je af te vragen hoe deze relatie ooit kan werken.

Steenbok kan koel en afzijdig overkomen voor Ram, omdat Steenbokken zichzelf niet makkelijk uitdrukken.

Zeker niet als het aankomt op emoties. Steenbok raakt simpelweg gewoon niet zo opgewonden over dingen als dat Ram dat doet. Dit laat Ram gefrustreerd, wachtend op een teken van emotie. En oh jee, wat heeft Ram een hekel aan wachten! Steenbok pakt problemen aan met een methodische frons, wat dingen nog serieuzer lijkt te maken dan ze in het echt zijn. Maar dit is gewoon hoe ze zijn.

Steenbok is helemaal zakelijk, serieus en een verantwoordelijk type. Ze zijn loyaal en trouw in relaties, maar missen die spontane luchthartigheid, of flirterigheid. Voor Steenbok is alles als een bedrijfsvergadering. Soms geeft Ram het gewoon op, nadat hij een berg energie in de relatie heeft gestoken, zich afvragend waarom Steenbok hem het gevoel heeft gegeven dat alles verspilde energie geweest is.

Één overeenkomende factor is dat ze beide in staat zijn om te leiden, op kracht en met karakter. Ram heeft een sterk verlangen om doelen te bereiken op een impulsieve manier. Steenbok gebruikt discipline, ambitie, zijn grote uithoudingsvermogen, en het weigeren om op te geven. Als zowel Steenbok als Ram kunnen accepteren dat ze beiden verschillen in hun manier van doen, dan kan dit conflicterende aanpakken in hun relatie flink versimpelen. Ram en Steenbok kunnen nog veel van elkaar leren.