Relatiehoroscoop

Maagd met Vissen

Beste Maagd,

Deze combinatie is een typisch voorbeeld van hoe tegengestelde sterrenbeelden zich tot elkaar aantrekken. Maagd en Vissen complimenteren elkaar. Wanneer je deze sterrenbeelden vergelijkt dan herinnert dit ons dat wat de één ontbreekt, de ander aanvult.

Hoewel jullie tegengesteld zijn aan elkaar, en niet gelijk, jullie trekken elkaar aan om van elkaar te leren. Maagd is praktisch en specifiek ingesteld. Maagd hanteert een aanpak van precisie en exactheid. Vissen is meer emotioneel, intuïtief en gebruikt eerder gevoelens dan redenatie om problemen op te lossen. Maagd kan Vissen helpen om wat meer te aarden en om ze een solide basis te geven. Vissen kan Maagd helpen door wat meer gevoel aan te brengen aan Maagd’s beredeneerbare denkwijze.

Wanneer Maagd samenkomt bij Vissen, dan is Maagd de persoon die alles ineens kan opgeven om Vissen te steunen. Vissen zijn zachtaardige mensen die subtiel benaderd moeten worden en met sympathie, maar soms ontbreken ze alleen net de kracht en het uithoudingsvermogen. Maagd kan soms meegesleurd worden in zijn drang naar detail en perfectie. Maagd moet oppassen dat ze niet te streng worden wanneer ze Vissen aanspreken.

Vissen nemen de dingen erg persoonlijk op. Maagd moet dus proberen om subtiel te zijn naar Vissen wanneer ze iets duidelijk naar ze proberen te maken.

Vergeet niet dat Vissen aanvoelt en Maagd beredeneert. Wanneer deze twee totaal verschillende aanpakken zichzelf balanceren, dan wordt het leven een stuk gemakkelijker voor ze. Jullie hebben allebei een behoefte naar vastheid. Zowel Maagd als Vissen hebben behoefte aan ontspanning van tijd tot tijd. Vissen doet dat door te luisteren naar muziek, het maken van een boswandeling, schilderen, zwemmen of dansen. Wanneer jullie diep in gedachten zijn, dan is Vissen waarschijnlijk uit het raam aan het staren, dingen aan het visualiseren. Ze zijn dan echt in dromenland. Maagd is dan aan het analyseren, dingen aan het overzien. Maar Maagd kan zo weer terug zijn uit deze gedachten, in tegenstelling tot Vissen. Maagd’s levensstijl draait om het bereiken van doelen, ook wanneer ze aan het ontspannen zijn. Bijvoorbeeld het lezen van boeken, het ordenen van zijn kledingkast of het schoonmaken van het huis. Het zal lastig zijn om samen op dezelfde manier te genieten van een een dagje uit.

Maagd en Vissen kunnen elkaars verschillen goedmaken en elkaars groei stimuleren. Maagd is vaak de sterkere onder de twee. De meest simpele oplossing om deze relatie soepel te laten verlopen is door af en toe aan elkaar aan te passen en te schikken.