Relatiehoroscoop

Maagd met Schorpioen

Beste Maagd,

Het aardse element van Maagd zou wel eens een interessante overeenkomst tegemoet kunnen komen bij het waterelement van Schorpioen. Het lijkt erop dat wanneer deze twee sterrenbeelden samen zijn, dat ze een enorme hulp voor elkaar kunnen zijn op het gebied van levenslessen. Maagd is gedreven naar de drang voor perfectie en detail in het leven, terwijl Schorpioen zich meer zorgen maakt over waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren.

Het is belangrijk om niet te vergeten dat Schorpioen een behoefte heeft om opnieuw te beginnen. Daarmee wordt het afdoen van gewoonten en patronen bedoeld, en het oppikken van een nieuwe levensvisie. Schorpioen kan meedogenloos zijn, ze geven nooit op wanneer ze eenmaal een doelstelling hebben gezet. Ja, Schorpioen heeft wel eens de neiging om eigenwijs te zijn. Ze zien alleen ja en nee, zwart en wit, zonder grijstinten. Maagd inspecteert ieder detail, en als ze een grijstint tegenkomen, wees dan maar zeker dat ze er voor gaan.

Schorpioen beschikt over een hoge dosis emotionele energie. Maagd is helemaal geen emotioneel karakter, zij passen logica toe en denken alles uit.

Dit is dus totaal verschillend ten opzichte van de emotionele reacties van Schorpioen. Maagd benadert het leven door te werken aan het perfectioneren van details. Ze bekritiseren alles. Dit komt door hun methodische aanpak die ze hebben.

Wanneer je deze twee sterrenbeelden combineert dan zullen ze allebei op zoek zijn naar perfectie, maar hun methoden verschillen nogal. Ze zijn beiden creatief, maar kunnen erg kritisch naar elkaar zijn. Een hint aan Maagd is dat je Schorpioen nooit moet vertellen wat ze wel en niet moeten doen. Daar houden ze absoluut niet van. Stel jezelf dus een suggestieve houding op wanneer je Schorpioen benadert. Laat je niet meeslepen door een kritische houding.

Vergeet niet dat Schorpioen absoluut in staat is om Maagd te steken wanneer dat nodig is. Schorpioen kan net zo grof zijn wanneer ze geprovoceerd worden. Ze weten hoe ze wraak moeten nemen, hoe lang ze er ook op moeten wachten. Als je nog bij Schorpioen in het krijt staat, dan wil je dit niet zo laten. Het laatste dat Maagd wil is vernederd worden op het meest ongewenste moment, want dat is het moment dat Schorpioen zal steken. En nee, Schorpioen vergeet niets!

Positief gezien, zowel Maagd als Schorpioen observeren graag. Ze vergelijken hun waarnemingen om te zien wie wat gezien heeft, bijna op een competitieve manier. Wanneer deze twee zich aan elkaar weten aan te passen, dan kunnen ze van grote dienst zijn. Niet alleen voor elkaar, maar ook voor anderen door hun perfect gecombineerde kennis in het oplossen van problemen. Laat Maagd maar wikken en wegen, terwijl Schorpioen de reden achterhaalt waarom iets gebeurt.