Relatiehoroscoop

Kreeft met Tweelingen

Beste Kreeft,

Voordat je begint met het vergelijken van deze combinatie, wees je dan bewust van de verschillen tussen deze twee sterrenbeelden. Tweelingen heeft een heel psychologische aanpak tot problemen. Ze hebben de neiging te denken bij alles. Kreeft aan de andere kant is meer een voeler, met zijn diepgewortelde emoties en intuïtie.

Wanneer Tweelingen zichzelf uitdrukt dan hanteren ze de psychologische beredenering. Je zal ze iets horen zeggen in de trend van: 'Dit is wat ik DENK over de situatie'. Kreeft's reactie is hieraan totaal niet gelijk. Een Kreeft zou eerder zeggen: 'Dit is hoe ik mij hierbij VOEL'. Weet dus vanaf het begin dat deze twee sterrenbeelden niet dezelfde aanpakken hanteren in het leven. En hun reacties op problemen is al helemaal niet hetzelfde.

Vaak voorkomende verschillen tussen Kreeft en Tweelingen is dat Tweelingen flirterig, nieuwsgierig, praatgraag, oppervlakkig, onrustig, vergeetachtig en veranderlijk is. Ze hebben constant afwisseling en spanning nodig om hun geestelijke capaciteiten te stimuleren. Ze willen constant gesprekken houden, en het liefst nog meerdere tegelijk.

Dit is wat de levensstijl van Tweelingen inhoudt. Ze hebben een sterke behoefte om te communiceren, maar hebben soms moeite om hun aandacht op één punt te focussen. Om een Tweelingen geïnteresseerd te houden moet je in staat zijn om hun aandacht lang genoeg aan je zijde te hebben en te voldoen aan hun noodzaak voor verandering. Dit zijn mensen die uitstekende ideeën hebben en goed zijn in schrijven, puzzels, spelletjes en verkopen. Ze beschikken over de gave om anderen te stimuleren en motiveren.

Kreeft's globale manier van zelfexpressie is zacht, sentimenteel, zorgelijk, medelevend en gevoelig. In tegenstelling tot Tweelingen hebben ze een zeer goed geheugen en ervaren gebroken gevoelens wanneer Tweelingen dingen vergeet die zij als belangrijk beschouwen. Kreeften hebben een drang om te zorgen en verzorgen, die emotionele kant van Kreeft moet je daarom liggen. Tweelingen raakt te verwikkeld van al dat sentiment, dus de kans is aanwezig dat jullie elkaar vaak niet helemaal begrijpen.

Kreeft kan huilen van het lachen wanneer ze blij zijn. Tweelingen lacht gewoon zonder te begrijpen waarom Kreeft überhaupt huilt. Dit is omdat Tweelingen denkt dat je niet gelukkig kan zijn als je tegelijkertijd huilt.

Binnen een vaste relatie heeft een Kreeft een veilig thuisfront nodig. Een plaats om naar terug te kunnen trekken wanneer ze dat willen zodat ze hun emotionele batterijen weer kunnen opladen. Tweelingen trekt er vaker op uit, op zoek naar afwisseling om de dingen gaande te houden. Kreeft en Tweelingen kunnen elkaar leren om gedachten en emoties te balanceren, wat ten goede zal komen in hun relatie.