Droomwoordenboek

W

Weerwolf t/m Wezel

Weerwolf
Een droom over een weerwolf geeft aan dat iets in je leven niet is wat het lijkt. De weerwolf staat symbool voor angst, onderdrukte woede of oncontroleerbaar geweld.
Weg
Dromen over een weg duiden op gevoel voor richting en het nastreven van je doelen. Een bochtige en hobbelige weg wijst op de vele hindernissen en tegenslagen die je zult ondervinden vooraleer je je doel bereikt. Je zou te maken kunnen krijgen met onverwachte moeilijkheden. Als de weg donker is, dan wijst het op de duistere of meer angstaanjagende keuzes die je gemaakt hebt, of wil gaan maken.
Wegen
Dromen dat je iets aan het wegen bent, duidt erop dat je probeert de waarde ervan te bepalen. Overweeg de betekenis van hetgeen wordt gewogen.
Weiland
Als je een weiland ziet in je droom, vertegenwoordigt het openheid en veiligheid. Je neemt de tijd om hetgeen dat je bereikt hebt, te waarderen.
Welkom
Een droom waarin je wordt verwelkomt wijst op zelfacceptatie. Je bent tevreden met wie je bent en je zou zelf trots kunnen zijn op de persoon die je aan het worden bent.
Wenkbrauw
Wenkbrauwen in een droom wijzen op sinistere obstakels in de nabije toekomst.
Wens
Dromen waarin je een wens doet, wijzen erop dat er iets is wat je mist in je leven en waar je naar verlangt. Wat hoop je te bereiken in de toekomst?
Wereld
Als je droomt over het eind van de wereld, suggereert dit dat je onder enorme stress gebukt gaat. Je zou je kwetsbaar of hulpeloos kunnen voelen in een bepaalde situatie.
Werk
Dromen dat je aan het werk bent wijzen erop dat je iets van angst ervaart met betrekking tot een bepaalde taak of project. Deze droom kan ook aangeven dat je weer aan de bak moet: misschien heb je de kantjes eraf gelopen, en dien je nu weer gewoon hard te werken.
Werkeloos
Een droom waarin je werkeloos bent, duidt op een gebrek aan eigenwaarde of een gebrek aan inspiratie. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je nergens heen gaat in het leven.
Werken
Dromen dat je hard aan het werk bent voorspelt dat je succes zult hebben door je energie te concentreren. Het zien van anderen die aan het werk zijn voorspelt gunstige omstandigheden.
Werkplaats
Een werkplaats in je droom symboliseert de ontwikkeling van je talenten. Je probeert een beter begrip van jezelf te krijgen en te ontdekken wie je bent.
Werktuig
Een droom waarin werktuigen voorkomen wijst op innovatie. Het wijst ook op je bereidheid om anderen een helpende hand te bieden.
Wesp
Als je droomt over een wesp, duidt dit op kwade gedachten en gevoelens. Wanneer je in je droom wordt gestoken door een wesp, staat dit symbool voor jaloezie of haat naar jouw persoon.
West
Dromen waarin je westwaarts gaat vertegenwoordigen vervulling, kansen en groei. Een alternatieve uitleg daarentegen is dat een dergelijk droom een einde van iets, dood of oude dag symboliseert.
Wet
Als je droomt dat je naar de wet verwijst, suggereert dit dat je op bepaalde vlakken meer terughoudendheid moet tonen. Wanneer je droomt dat je rechten studeert, staat dit symbool voor succes in je projecten.
Wetenschapper
Als je droomt dat je een wetenschapper bent, duidt dit op experimenteren, uitvinden en tot op zekere hoogte ook excentriciteit. Het zou ook kunnen betekenen dat je om een bepaald probleem objectiever en rationeler zou moeten proberen te benaderen. Misschien moet je jezelf losmaken van een situatie of relatie.
Wetsuit
Als je een wetsuit ziet in je droom, suggereert dit dat je langzaam en veilig je gevoelens en emoties aan het verkennen bent. Je zou op een punt beland kunnen zijn waarin je kwetsbaarheden en gevoelens hebt erkend, en je hier bij op je gemak voelt.
Weven
Als je droomt dat je weeft, suggereert dit dat je probeert om informatie samen te voegen. Je zou het beeld moeten bekijken als een geheel.
Wezel
Een wezel in je dromen staat symbool voor je gebrek aan vertrouwen in anderen. Het zou ook kunnen betekenen dat je je bedrieglijk gedraagt.