Esme

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 1,082)
 • Auteur
  Berichten
 • Esme
  Moderator

  Waar staat je droom dan?

  In reactie op: droom #5556 Reageer
  Esme
  Moderator

  Als je in je droom door een tunnel gaat, betekent dit dat je verschillende aspecten van je onbewuste aan het onderzoeken bent. Je staat open voor een geheel nieuw bewustzijn. Aan de andere kant zou deze droom ook kunnen verwijzen naar je beperkte perspectief of tunnelvisie. Je wilt graag je eigen plan trekken, vandaar je eigen autootje. Jij denkt, dat je bepaalde dingen niet kunt, maar dat is niet zo. Onzekerheid belemmert je vaardigheden te ontdekken. Probeer in je eigen kracht te staan.

  De maag verwerkt de boel. Je darmen zijn je tweede hersenen. Je maag verwerkt voedsel om vitaminen op te nemen en afvalstoffen te dumpen en je hersenen verwerkt je geestelijke toestand en verwerkt in bijvoorbeeld dromen.

  Esme
  Moderator

  Met tanden snij je het eten en met kiezen vermaal je. Links is de onbewuste kant. Je kunt de tanden en kiezen niet gebruiken, want ze laten los. Dat betekent, dat je moeilijk gebeurtenissen kan verwerken. Het blijft hangen en daar raakt je hoofd op een gegeven moment vol van.

  Esme
  Moderator

  Schijnbaar kan hij niet op zijn eigen benen staan of niet goed met beide voetjes op de grond. Aan jou ligt het niet. Hij hangt aan mensen, lijkt. Je hebt medelijden met hem. Misschien toch nog wel gevoelens voor hem?

  Esme
  Moderator

  De beestjes symboliseren kleine irritaties. Er is iets in het dagelijks leven waar je heel erg tegenop ziet of lastig vindt. Gordijnen zijn een sluier naar het onbekende of onbewuste. Het kan te maken hebben, dat je liever je eigen ding wilt doen en niet meegaat met een ander. Je wilt je eigen mening vormen, maar soms, word je nog wel eens overgehaald om het zo te doen zoals anderen het willen. Witte tijgers symboliseren kracht, schoonheid en eer.

  Esme
  Moderator

  1: Je bewandeld je levenspad. Alleen in een mooie omgeving. Dit geeft aan dat je je goed in je vel voelt. Het water staat symbool voor emotie. Denk aan tranen van geluk of verdriet. Je herkent je gevoelens.

  De schemering is het onbekende. Je denkt dat je er bent, maar er valt nog genoeg te ontdekken. Tijdens volle maan stuurt de maan veel energie naar de aarde. Het licht en de energie van volle maan is ideaal om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. De zonsopkomst is weer een nieuwe dag met nieuwe kansen. De UFO is het onbekende en een poging om het tastbaar te maken. Het vreemde wezen past zich aan, waar jij waarschijnlijk, ook goed in bent. Het gebruikt de goed communicatie.

  2: Je bent graag in gezelschap en deel je graag. Een meteoor staat symbool een gevaar maar ook voor verstand. Het kan nieuwe ideeën meegeven. Brokstukken zijn een zeldzaamheid. In Mexico staat een schedel symbool voor de dood, maar ook de verrijzenis van het eeuwig leven.

  Esme
  Moderator

  De middelbare school staat symbool voor je levensschool. Je wil je aanpassen voor een bepaalde situatie, maar je houdt het toch bij je eigen stijl. Je bent niet echt een meeloper. Plannen is niet je sterkste punt en kan het nog wel eens voorkomen dat je achter de feiten aanloopt.

  De bouw van een woonboot staat voor het opbouwen van kennis van je eigen emoties ofwel met zelfreflectie werken. Een woonboot ligt op het water. Water staat symbool voor emotie. Denk aan tranen van geluk of verdriet. Er is troebel water, helder water of ruw water.

  Esme
  Moderator

  Het lawaai symboliseert iets wat je afleidt. Schieten heeft in dromen te maken met kritiek krijgen of geven. Momenteel is er een gevalletje, dat je dit moeilijk kunt geven of moeilijk kunt ontvangen. In dromen ga je niet echt dood, want symbolisch betekent het dat er een einde komt aan een fase of situatie. Als iets dood gaat, bloeit er weer iets nieuws op. Net als de feniks die sterft in een zee van vuur en herrijst weer uit zijn eigen as.

  De jongens met een donkere huidskleur, betekent dat het gaat om iets onbekends. Je kent het niet of heb je nog nooit meegemaakt. Iets nieuws waar je je nog niet prettig bij voelt.

  In reactie op: Droom #5535 Reageer
  Esme
  Moderator

  Een trap heeft te maken hoe hoog je geestelijk niveau is. Wat je achter je hebt gelaten en de toekomst die je tegemoet ziet. De dochter, in werkelijkheid of niet, symboliseert je jongere “ik”. Wat lag er toe voor je en wat zal de toekomst geven? Jij heb dit reeds doorlopen. Nu ben je ook moeder, zoals toen je moeder was, maar was oma. Deze fase moet je nog ervaren en was je moeder in de fase, toen haar moeder nog leefde en moeder en oma was. Ik hoop dat het een beetje begrijpelijk is. Een mooie droom.

  Net als de 3 maandcycli namelijk de wassende maan, de maagd of de jonge vrouw die nieuw is in alle dingen. De volle maan, de moeder of de vrouw op haar hoogtepunt met ervaring. De afnemende maan, wijze vrouw of de oude vrouw die haar einde nadert. En nieuwe maan, de maagd, de jonge vrouw die nieuw is in alle dingen.

  Esme
  Moderator

  De kunst is je emoties te accepteren. Je mag boos zijn, je mag verdrietig zijn, je mag angstig zijn, je mag kattig zijn. Het zijn misschien wel negatieve eigenschappen, maar het heeft een nut. Op die manier bescherm je je juist.

  Esme
  Moderator

  Momenteel speelt het bij je. Jongens ben je gewoon interessant gaan vinden en droom je over soaps met vriendinnen en bekenden. Het heeft eigenlijk niet veel betekenis. Dromen zijn verwerkingen van het dagelijks leven, situatie of lastige dingen. Relaties zijn ook spannend. Of heb je het gevoel dat het een voorspellende droom is?

  Esme
  Moderator

  Zwemmen in je droom geeft aan dat je verschillende kanten van je onbewuste gedachten en emoties aan het onderzoeken bent. Deze droom zou aan kunnen geven dat je op zoek bent naar een of andere vorm van emotionele ondersteuning. Water staat symbool voor emotie. Denk aan tranen van geluk of verdriet. Maar je kunt je emotie niet zo goed herkennen of erkennen, want je badpak zit niet hoe het wezen moet. Je durft je ook niet zo goed bloot te geven. Je houd je liever stil, dan dat je over je emoties praat.

  Esme
  Moderator

  Dat je droom over je ex is, omdat je de breuk nog niet heb kunnen loslaten. Dromen zijn er om de dag, situatie of trauma’s op een natuurlijke manier te verwerken.

  Tatoeages zijn herinneringen vastzetten. Soms een mooie keuze, soms een foute keuze. Nu je uit elkaar bent, hoef je hem geen verantwoordelijkheid aan hem af te leggen. Je houdt je onbewust nog aan de monogamie en voelt je schuldig bij wat je doet.

  Esme
  Moderator

  Op de stoep neem je de veilige weg. Je houdt van zekerheid en vastigheid. De SUV straalt solide uit. De man in pak spreekt je aan, door zijn exotisch uiterlijk. Eigenlijk is dat het onbekende wat je trekt. Je laat je snel afleiden hierdoor en laat je je kleinzoon (vastigheid) los, wat betekent dat je je kan beïnvloeden door status.

  Esme
  Moderator

  Deuren met sloten gaat over keuzes maken. Als je erin kan kijken, gaat het over dat je een bepaald beeld over iets hebt. De sleutelgaten betekenen ook de obstakels in je leven. Een bliksemschicht gaat over een koerswijziging. Normaal gesproken staan bruggen over een overgangsfase. De ophaalbrug vraagt het om een goede timing.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 1,082)