Zwanger en abortus

 • Auteur
  Berichten
 • Lieks
  Gast

  Hallo,
  Ik had vannacht een droom over dat ik zwanger was. Ik wist niet van wie, maar ik onderging een abortus. Ik was bang dat iemand achter zou komen dat ik zwanger was dus ging stiekem een abortus. Echter, mijn zus kwam de kamer toen binnen en zag de foto van een echo. Het was een jongetje en ik onderging toch de abortus. Hierna was ik heel emotioneel en had ik spijt van wat ik had gedaan. Ik werd wakker en voelde me heel slecht. Ik ben in het echt niet zwanger en pas 21 jaar oud.. toch had ik een raar gevoel toen ik wakker werd. Wat betekent mijn droom?

  Mvg

  Esme
  Moderator

  Mensen die niet reageren, daar leg ik geen dromen meer voor uit. Ik heb vaak dat ik tijd insteek in de uitleggen en dan krijg ik totaal geen respons. Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht.

  Lieks
  Gast

  Oke begrepen! Heel erg bedankt alvast, waarder het enorm :)

  Mvg

  Esme
  Moderator

  Zwanger staat voor een vruchtbaar aspect (ontwikkeling) en een persoonlijke ontwikkeling. De abortus staat voor een afbreuk van groei. Het kan zijn dat het te maken heeft met weinig vertrouwen of te weinig energie. Je schaamt je over je eigen beslissingen of beperkingen. Het uiterlijk is hier momenteel belangrijker dan het innerlijke. Jammer, want je kunt nog veel ontdekken op deze leeftijd. Misschien lijdt de blokkade naar een transformatie.

  Lieks
  Gast

  Weinig energie heb ik niet echt last van, maar weinig zelfvertrouwen wel denk ik.. ik schaam me wel voor dingen die ik afgelopen tijd heb gezegd. Zelf vind ik innerlijk belangrijker dan uiterlijk, maar ik proberen wel altijd dingen om er uiterlijk gezien beter uit te zien. Als u niet zelfvertrouwen bedoeld maar vertrouwen.. ik ben de laatste jaren wel het vertrouwen in mensen verloren. Zit er nog een speciale betekenis aan dat het een jongen was en geen meisje? En dat ik het niet anderen wou laten weten, heeft zeker te maken met te weinig vertrouwen neem ik aan?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Vaak is een droom een spiegel van jezelf. Een wens naar een jongen verlangt naar mannelijke eigenschappen zoals assertiviteit, ratio en doorzettingsvermogen. Een wens naar een meisje verlangt naar liefelijkheid of kwetsbaarheid, zorgzaamheid en intuïtie of emotie. Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen, maar die zijn bewust nog niet ontdekt.

  Lieks
  Gast

  In mijn droom had ik geen voorkeur, maar betekent dat ik zwanger was van een jongen ik van binnen wens voor die mannelijke eigenschappen?

  Esme
  Moderator

  Ja, je vroeg om de verschillen en heb ik er antwoord op gegeven. Je verklaart niet welke voorkeur je hebt, dus heb ik het van beiden gedaan. Meisje bekent de vrouwelijke eigenschappen zoals zorgzaamheid, intuïtief en weer een negatieve eigenschap kattigheid. Vrouwen moeten zich nog ontwikkelen in mannelijk eigenschappen zoals ratio, assertiviteit en doorzettingsvermogen. Maar dat is in deze droom niet van toepassing. Je was zwanger en dat staat voor vruchtbaarheid, dus gaat het om ontwikkeling van jezelf.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">