Weg kwijt

 • Auteur
  Berichten
 • Anneke60
  Gast

  Wie kan mij helpen met de betekenis van deze droom?
  Ik droom dat ik werk in een heel groot gebouw ( ministerie?) Ik stap in een lift met nog een paar andere mensen. Het is een hele kleine lift.
  Als we beneden komen staat de bus klaar richting het station. Ik stap in. Als ik op het station kom, realiseer ik me dat ik nog een ordner met
  papieren onder mijn arm heb. Ik schrik en denk… dit kan ik niet meenemen naar huis. Ik moet terug.
  Ik begin te lopen naar het gebouw. Maar als ik daar ben ziet alles er anders uit, ik kan mijn werkplek niet meer terugvinden….
  Op mijn werkplek was alles blauw geschilderd en in het gebouw waar ik nu ben is alles rood geschilderd. Dat klopt dus niet.
  Ik realiseer me dat ik helemaal verkeerd ben maar kan ook niemand vinden die ik ken om te vragen waar ik heen moet.

  Dan word ik dus wakker… ik ben de laatst tijd enorm aan het dromen ( zie ook droom over ouderlijk huis d.d. 29 sept.)door AnoniemAn

  Esme
  Moderator

  Het gebouw is als je lichaam en ziel. Maar het is groot en daar verzuip je in. Je kunt je hierdoor klein voelen, dus kwetsbaar. De lift is klein en kunnen ander dicht bij jezelf komen, wat je kan benauwen. Door mee te gaan in de bus en je je bedenkt over de papieren terug te brengen, laat je je leiden door de maatschappij. Het is eigenlijk de bedoeling om zelf de regie in handen te houden. Het is eigenlijk de bedoeling om voor jezelf te kiezen. Het andere gebouw is het onbekende of onbewuste. Eigenlijk is het verstandig om je ratio te raadplegen. Anders raak je verloren.

  Dromen over je ouderlijk huis staat symbool voor je basis. Hetgeen wat je diep in jezelf belangrijk vind. Je normen en je waarden die je mee hebt gekregen van je ouders. Alleen is het de vraag of dit nog wel relevant is, want je ontwikkelt jezelf en je visie veranderd, dus zijn je normen en waarden ook verandert.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">