Vriend als paard

 • Auteur
  Berichten
 • Kiras
  Gast

  Ik was ergens op een veld en mn paard was mee. Er waren allemaal draadjes ijzerdraad waAr we onderdoor moesten kruipen. We waren aan de overkant en er waren slechte mensen die zeiden dat we door een kooi naar de vensterbank moesten klimmen. Mijn paard wou het gaan doen en ik zei tegen hem dat die niet in de kooi moest gaan staan. Ik ging bij het raamkozijn staan en gaf mijn paard een voetje. Het was ineens een mens met hoeven. Zodat ik haar erop kon tillen. Daarna ging ik door het raamkozijn maar het lukte niet zo goed en de slechte mensen kwamen eraan. Ik probeerde met al mijn kracht me omhoog te hijsen het raamkozijn in maar het was best wel hoog. De slechte mensen kwamen eraan en ik moest heel snel zijn. Mijn paard hielp me en trok me aan mijn armen naar binnen. Toen ineens was ik in een kamer. Het leek een beetje op een studentenkamer en hij was super mooi. Er was een bed en de zon scheen prachtig op dat bed naar binnen. Het was erg gezellig en knus maar er stonden wel vieze borden en glazen enzo op de aanrecht. Ik zei dat ik hier ging wonen. Ineens waren de slechte mensen in mijn vrienden veranderd en die waren nu ook in mijn appartement. Ze zeiden dat ik het appartement moest houden en dat het er erg mooi uit zag. Het paard veranderde in een vriendin van me. Toen zaten we met zijn alle in mijn nieuwe appartement te chillen.

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Tmkira
  Gast

  Hey, tuurlijk zal ik reageren! Vind het altijd heel leuk dat jullie mijn dromen kunnen analyseren!???? bedankt daarvoor!!

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het paard symboliseert je kracht in je droom. Het ijzerdraad zijn de obstakels die je zo in je leventje hebt. Zoals je studie en de deelname in je familie en in de maatschappij. De mensen zijn dus de maatschappij, die je een bepaalde richting willen opsturen en de baas over je willen spelen.

  Het raamkozijn is zoals jij de wereld ziet. De weg naar de vrijheid. Je paard is een Centaur geworden. Het is een mythologisch figuur, dat half mens en half paard is. Het is een halfgod geworden. De meeste centaurs zijn woeste zelfs brute wezens. Hier komt de eigenschap kracht en woede naar boven. Woede hoeft niet perse een negatieve eigenschap te zijn. Het is ook een soort van beschermingsmechanisme. Het vuur in jezelf maakt je krachtig en kom je meer voor jezelf op. Je mag wel eens woest zijn om jezelf te kunnen verdedigen. Het kan zijn dat je te aardig bent. Zodra je beter jezelf leren kennen voel je je ook goed in je vel.

  De studentenkamer geeft je rust en vrijheid. Een kamer symboliseert je lichaam en ziel. Elk deel van de kamer heeft een functie en bezit je eigenschappen en vaardigheden. Het bed is de meest intieme plek. Hier kom je tot rust en bewaar je je geheimen. Hier en daar zijn er nog dingetjes die bijgeschaafd kunnen worden, zoals het vieze servies. Servies staat voor verfijning.

  Tmkira
  Gast

  Bedankt voor de analyse!! Ik kan me er wel in vinden. Vooral dat van dat ik wel eens woest mag zijn ????

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">