verliefd?

 • Auteur
  Berichten
 • duvel
  Gast

  Een tijdje geleden droomde ik dat ik naast een vrouw lag waar ik in die droom verliefd op was. Toen zij vervolgens op stond gaf mij dat een verdrietig gevoel en ook het gevoel dat ik iets verkeerd had gedaan waarvan ik alleen niet wist wat ik dan had gedaan. Ik probeerde toen mijn geweten te sussen door tegen mijzelf te zeggen dat ze alleen maar uit bed ging.

  Zou iemand mij kunnen uitleggen wat dit betekend?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De vrouw is een spiegel van jezelf. Je ontdekt hier in je droom je vrouwelijke kant. Iedereen heeft zowel een mannelijke als vrouwelijke kant. Waarvan vrouwelijk; zorgzaamheid, emotie, intuïtie enzovoort. Denk aan Narcissus een figuur uit de Griekse mythologie die verliefd werd op zijn eigen spiegelbeeld. Verliefdheid is een verslavend gevoel. Er komen allerlei hormonen vrij. Het is een manier om de voortplanting te bevorderen.

  duvel
  Gast

  Maar waarom voelde ik me dan zo schuldig?
  De vrouw die naast me lag had zwart haar en een bruinere huidskleur en was ouder dan ik.
  en in die droom wist ik ook dat zij niet van mij wist dat ik haar leuk vond.
  Het voelde dat ik iets verkeerd had gedaan, waar slaat dit dan op?

  PS sorry voor al die vragen

  Esme
  Moderator

  Je mist het zorgzame. Je wilt deze ervaring graag delen. Het zwarte haar en donkere huidskleur staat voor primitief of oerkracht. Het heeft me maken met het aarden. Het is goed om met beide benen op de grond te staan.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">