verkrachting schoonmoeder/spiritueel

 • Auteur
  Berichten
 • suzie
  Gast

  Afgelopen nacht had ik een verschrikkelijke nachtmerrie. Het ging over mijn schoonouders, van een ex-man van wie ik al 16 jaar gescheiden ben. Ik had een goede band met mijn schoonmoeder. Mijn schoonvader bleek jaren later na de scheiding zijn dochter misbruikt te hebben… Mijn ex man sloeg me.

  Het is een streng gelovige familie en daar heb ik veel van “meegekregen” in die tijd. Veel beïnvloed in mijn doen en laten.
  In de droom had ik eerst contact met mijn schoonmoeder, heb veel van haar geleerd en van alles positief (hoe eten te koken, schoonmaken, was als tweede moeder voor me). In de droom werd het ineens seksueel, moest haar intiem aanraken en bevredigen en zij verkrachtte mij…
  Daarna ging het door naar mijn schoonvader. Hij gebruikte geweld naar mijn ex-man. Dreigde bij mij ook, ook met misbruik. Maar ook spiritueel waren ze erg sterk en dominant. Verweten mij toen dat ik van duivelse afkomsten was en dreven vaak de duivel uit mij…
  In de droom begon hij weer in die richting en begon te blazen. Ik voelde dit in mijn maag/zonnevlecht punt. En werd heel misselijk. Mijn ex man pakte me in zijn armen om te beschermen. Ik was mega misselijk en angstig.
  Toen ging ik op het randje van het matras zitten (in de droom). Mijn schoonmoeder stond naast mijn schoonvader in de vorm van een verstild beeld, schoonvader zat op bed en ik dus aan het andere eind van het bed.
  Links was er ineens een deur die openging. In de deuropening zag ik een andere deur die al open stond en waar licht vandaan kwam. Uit de verte kwam een jongetje aanrennen. Hij rende naar mijn schoonvader toe en brak hiermee de negatieve band tussen mijn schoonvader en mij.
  Ik werd nat en bezweet wakker, trillend van kou en helemaal buiten adem van angst. Ik ben wat spiritueel…… zag overal mensen in mijn kamer, en heb tot op nu (was half 8 wakker) nog steeds flashbacks van de droom. Ook dat ik het gevoel heb “niet hier” te zijn, maar in een andere dimensie. Ik snap er echt niks meer van en voel me verward.
  Kan iemand me helpen of raad geven?
  Dank je wel, sowieso voor het lezen…

  Esme
  Moderator

  Het is een verwerkingsdroom, wanneer je in je droom terug kijkt naar een situatie. Het heeft nog steeds zijn uitwerking en moet je nog een plaatsje geven. Je was niet sterk genoeg en heb je normen en waarden geaccepteerd, die je nu mag onderzoeken welke normen en waarden tegenwoordig wel of niet bij je passen.

  Een verkrachting in een droom staat symbool voor niet weerbaar zijn. Dat het te intiem wordt komt, omdat je een heel groot vertrouwen in haar had. Maar in je achterhoofd speelt weer het misbruik van je dochter wat je moeilijk los kan laten. Daarom onderga je in je droom zoiets vergelijkbaars. Mensen komen te dichtbij en dat voelt ook als misbruik van je vertrouwen in mensen.

  De duivel staat symbool voor manipulatie, afhankelijkheid en machteloosheid. Het symbool van de duivel wordt je opgelegd, terwijl er niets met jou mankeert.
  De zonnevlecht staat voor emotie, standvastigheid, zelfvertrouwen en doelgerichtheid. De Zonnevlecht chakra is uit balans geraakt. Om de Zonnevlecht weer sterker te krijgen is het noodzakelijk dat om je Basischakra stabiel te krijgen. Dit doe je door te aarden, zodat je stevig in je schoenen staat.

  Het bed is je meest intieme plek. Hier rust je uit en bewaar je je geheimen. Het licht is het licht in de duisternis. Het duurt een tijdje om te aarden, maar er is een lichtpuntje. Het jongetje is het kind in jezelf. Door dicht bij jezelf te blijven ga je groeien. De negatieve band zijn negatieve gedachten. De mensen in je kamer kunnen de maatschappij voorstellen. Als je met beide benen op de grond staat zal het bestaan niet als een droom zijn.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">