Veel Slangen

 • Auteur
  Berichten
 • EvaW123
  Gast

  Vanochtend heb ik een rare droom gehad. Ik was ergens in een soort park waar ik in mijn droom op vakantie zou gaan. Ik was daar met mijn man en mijn kind van 5 maanden en nog wat andere mensen. In dat vakantiepark stonden heel veel bomen, ik keek naar boven en zag ineens een hele grote slang zitten. In elke boom zat wel een slang. Een slang had zelfs een huid van haartjes ipv schubben en een andere slang was zo lang dat ie wel over 15 bomen hing. Een andere slang had net een hert gegeten en ik zag de hertenkop nog uit de bek van de slang steken. Ik voelde me erg angstig in de droom.

  Ik vind wel uitleg over dromen met 1 slang, maar niet over dromen met zoveel slangen. Kan en wil iemand mij uitleggen wat mijn droom kan betekenen?
  Bedankt alvast.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het vakantiepark staat symbool voor ontspanning. Een boom staat voor wijsheid, kracht en stabiliteit. Een boom staat ook voor aarden. Maar de rust wordt verstoord door de slangen.

  Een slang staat voor transformatie, vanwege het vervellen. Maar de slangen hebben geen schubben, maar haartjes. Net als de processierubs. Deze haartjes staan voor irritaties. Slangen staan ook voor vergif maar ook weer voor gezondheid, omdat je van het gif een tegenremedie kan maken. Het lijkt erop dat je minder goed in balans bent.

  Een slang heeft ook een fallisch (beeld van het mannelijk geslacht) symbool. Het heeft te maken met seksualiteit dan gezien als een verboden vrucht.

  Een hert staat symbool voor de ziel. Er is iets wat je krengt. Het hert is slachtoffer van de slang. De slang heeft de hert overmeestert en kan geen kant meer op. Er is iets waardoor je vast loopt.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">