Terugkerende droom…

 • Auteur
  Berichten
 • Wounding
  Gast

  Als kind,puber en zelfs begin m’n tienerjaren had ik wekelijks dezelfde droom… ik stond in de duisternis,hoewel ik goed wist dat ik in bed lag… in de verte zag ik een klein zwart bolletje op mij afkomen die steeds groter en groter werd. De zwarte bol rolt razendsnel op me af maar in slo-mo… tot ik niks meer zie dan razend zwart schrik ik wakker, armen en benen gestrekt,het gevoel dat ik echt in m’n bed gesmakt word.
  Daarna ben ik buiten adem en zou ik een emmer water leeg krijgen…
  Sinds m’n latere tienerjaren kan ik me nu geen enkele droom meer herinneren… ben er nu 44.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Zwart staat symbool voor het einde, stilstand en wedergeboorte. Zwart staat ook voor de duisternis; het onbekende en onbewuste. Het lijkt erop dat je het onbekende zoals emoties niet wil leren kennen en dus vast loopt. Door te accepteren van emoties, situaties, herinneringen en eigenschappen stel je je meer open en kun je je beter ontwikkelen. Dromen laten je op een natuurlijke manier de dagelijkse sleur verwerken. Je staat momenteel stil.

  Wounding
  Gast

  Bedankt Esme, Ik zit aan m’n zetel genageld … met de haren overeind… maar ik denk dat je de nagel op de kop slaat.
  Leuk te horen dat ik al 40 jaar stil sta.
  Ik weet niet goed hoe ik hier nu mee om moet…
  Wat kan ik nu nog veranderen??

  Esme
  Moderator

  De emmer die je leeg kreeg, is de figuurlijke betekenis van de emmer die vol loopt. Er is iets gebeurt wat grote impact op je heeft gehad. Water staat symbool voor emotie. Het lijkt alsof je alle tranen, die je had, hebt gelaten en die nu zijn opgedroogd.

  Je ben wel volwassen geworden, maar heb je niet intens alle emoties laten gaan. Op een één of ander manier heb je het onderdrukt. Pijn is niet fijn. Je hebt je als het ware verdoofd en ziet eigenlijk niet, dat waar je nu staat je niet verder bent gekomen. Het doet me erg denken aan de tarotkaart zwaarden 8. Een vrouw staat gebonden en geblinddoekt tussen acht zwaarden. Eigenlijk kan ze wel wegkomen, maar is zo machteloos dat ze blijft staan waar ze is. Op de achtergrond ligt een kasteel. Ze had het allemaal, maar is door een situatie gekomen waarbij ze vast zit in haar gedachtegang. In de link lees je meer: https://tarotstapvoorstap.nl/tarotkaarten/tarotkaart-zwaarden-acht/.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">