Tatoeage op been

 • Auteur
  Berichten
 • Neptunus
  Gast

  In mijn droom werd ik wakker met een tatoeage op mijn onderbeen, linksonderin aan de voorkant. Niemand kon vertellen hoe ik eraan kwam. De inkt leek een belangrijk detail te zijn. In het begin leek van een afstandje op Saturnus. Het bleken een zon en maan te zijn. In plaats van zon viel de naam Neptunus eveneens, maar uiteindelijk bleek het de zon. In mijn droom ging ik toen een stuk lopen. Er blies iemand op een trompet. Het bleek een oude bekende te zijn. Hij gaf mij een folder voor een bijeenkomst. Hij zei dat ik moest gaan.

  De droom versprong. Ineens scrolde ik over facebook en ik las dat een vriend ging verhuizen. Hij zei dat hij dichterbij haar ging wonen. (Wie dat is: geen idee. Deze vriend is in het bewuste leven vrijgezel.) Hij bleek 200 meter van zijn oude huis te gaan wonen. Toen hij daar eenmaal woonde, vroeg ik wie ze was. Het bleek geen echte vrouw, maar hij herhaalde nogmaals “nu woon ik dichterbij haar”.

  Mijn vraag is wat deze droom te betekenen heeft.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.

  De zon staat voor het mannelijke en de maan voor het vrouwelijke. Met de tatoeage wil je uniek en anders dan anderen zijn, in het bijzonder als je in het echte leven geen tatoeages hebt. De planeet is vernoemd naar de Romeinse God van de Zee. Saturnus is vernoemd naar de Romeinse God van de Landbouw, Saturnus. Het gaat hier dus om Neptunes, de God van de Zee wat water is en symboliseert emotie en het onbewuste. Saturnus de God van de Landbouw, wat symbool staat voor aarde. Hiermee probeer je je emoties op een rationele (aarden) manier onder ogen te zien. De linker been staat voor het onbewuste. Je spreekt van uit je gevoel, je rationele kant aan. Een trompet staat voor aandacht vragen naar iets, net als de folder.

  Facebook heeft te maken met de maatschappij. Er is behoefte aan liefde en genegenheid.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Neptunus
  Gast

  Mannelijk/vrouwelijk is te verklaren: ik ben er recent achter wie ik ben (mijn gender verspringt weleens). Ik heb mezelf lang als bi bestempeld, maar dat voelde niet goed. Wat dat doorgeeft met het onderbewuste is denk ik dat ik mezelf nog aan het ontdekken ben en daarmee aan het aarden ben. Dat slaat de spijker wel op zijn kop! Zelf ben ik nu bezig met de mannelijke kant ontdekken, maar de vrouwelijke kant wil er ook weleens een dagje zijn, al is die kant in de minderheid. Wel ben ik bang dat de wereld en met name familie mij veroordeeld voor wie ik ben. Een vriend, toevallig de vriend die ook in de droom voorkwam, weet het. Maar eigenlijk is dat contact wat verwaterd de laatste tijd. We hebben steeds vaker beide onze time-outs tussen ons nodig. Wellicht dat dat op het aandacht/liefde gedeelte slaat.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">