Steeds terugkerende droom

 • Auteur
  Berichten
 • Angelique14
  Deelnemer

  Ik droom zéér regelmatig dezelfde droom. Ik droom dat ik nog samen met mijn ex ben en woon en dat er helemaal geen sprake meer is van liefde. Ook niet van ruzie. We wonen gewoon in hetzelfde huis als stel maar er is totaal geen band meer. in die droom is is het altijd zo dat ik al een keer zo goed als bij hem weg zou gaan, maar dat ik nooit doorgezet heb. İn mijn droom heb ik daar heel erg spijt van, ik besef steeds dat ik gewoon door had moeten zetten en bij hem weg had moeten gaan, het voelt alsof het nu niet meer kan en dat ik me heb neergelegd bij een relatie die niks voorstelt. Ik voel me daar dan heel rot onder en voel me beperkt en soort van gevangen, maar ik doe er niks aan. Ik denk alleen maar steeds, waarom had je toen eerder niet doorgezet, dan was je nu vrij?! Negen van de tien keer speelt het huis waarin ik dan met hem woon ook een grote rol in die droom. Vaak is er sprake van een huis dat niet af is, klussen of kamers die niet af zijn. En ik ben me er in m’n droom van overtuigd dat deze klussen nooit af zullen komen, dat ze jaren later nog steeds niet gedaan zullen zijn. Dat irriteert me dan. Onze kinderen komen nooit in die droom voor.
  İn werkelijkheid ben ik al 16 jaar weg bij mijn ex en heb ik helemaal geen contact meer met hem. Ik heb totaal geen emoties meer betreffende hem, alles is al lang en breed afgesloten. We waren wel 19 jaar samen. Ik heb geen nieuwe partner. Ik heb destijds juist wel doorgezet en ben bij hem weg gegaan. Daar heb ik ook nooit spijt van gehad en ik ben erg blij met mijn vrije leven. Ik ben altijd erg opgelucht als ik wakker wordt uit deze droom, want hij is steeds levensecht en het gevoel in de droom is niet fijn, want ik ben in die droom niet gelukkig. Ik vraag me af waarom ik dit steeds maar blijf dromen!

  Ebeline
  Gast

  Je kent je ex het beste en weet daarom precies zijn eigenschappen en kenmerken.
  Wanneer mensen over hun ex dromen dan speelt er dus een situatie waarin diezelfde kenmerken een rol spelen.

  Ik merk zelfverwijt in de droom. Is er in real life een situatie wat speelt waarvan je vind dat je meer voor jezelf/ eigen geluk had mogen kiezen?

  Klussen en kamers wat niet af is.
  Lijkt mij niet fijn settelen op zo’n manier. Zijn er punten in je leven wat eigenlijk niet lekker loopt?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">