Spijt van abortus

 • Auteur
  Berichten
 • Kiki
  Gast

  Ik heb weer gek gedroomd. Het ging over een situatie wat daadwerkelijk gebeurd is toen ik een jaar of 13 was.
  Een Surinaamse meid die mij erg pestte wilde vrienden worden met mij omdat ze zwanger was en urine nodig had of zo om haar opvoeders voor de gek te houden. Ik ben hier toen in meegegaan maar vanwege mijn destijds christelijke achtergrond moest ik mee naar de ouders van dat meisje om de waarheid te vertellen om de abortus tegen te gaan.
  Het meisje werd toen met een ladekast geslagen door haar stiefvader of zo. Ze lag helemaal ineengedoken in bed met haar knieën opgetrokken. Ze gilde zo hard dat je haar buiten in de straat kon horen.
  In deze droom was ze nu volwassen en haar stiefvader een oudere man.
  Hij zat naast haar op een stoel en zij stond aan tafel.
  Ze keek terug op die periode en ze rouwde als het ware om haar ongeboren kind die ze destijds heeft laten weghalen.
  Volgens mij was het ongeboren kind een meisje want ze zei in de droom dat ze een dochter had kunnen hebben en die dochter had ze nou niet.
  Beetje een opmerkelijke droom.
  Wat kan het betekenen?

  Esme
  Moderator

  Doordat je gepest wordt, kun je je minder in de hiërarchie voelen. De Surinaamse meid denkt dat ze slim is, maar dat is niet zo, want ze probeert de boel te belazeren. De foetus gaat, door de boel te bedonderen, niet weg en blijft groeien. Een baby staat normaal gesproken voor vruchtbare creativiteit. Maar dit kind is ongewenst, dus zal er ook een nieuwe situatie zijn die niet gewenst is. Het gaat hier om bepaalde invloeden, die in de weg staan. Slaan is een verbale uiting van onmacht. Ingedoken liggen en de benen opgetrokken, is in de foetus houding liggen. Hierdoor voelen mensen zich vertrouwd en beschermd, als een baby in de buik zit. Abortus staat voor groei of ontwikkeling tegen gaan. Je loopt vast in iets en heb je het moeilijkheden om nieuwe doelen te hebben. Rouwen is ook een manier van verwerken. Het is moeilijk verwerken als men spijt heeft. Het is een obstakel in de verwerking.

  Kiki
  Gast

  Hoi Esme. Het is wederom prachtig vertaald maar het gedeelte van de boel bedonderen en het slaan is allemaal waar gebeurd. Tevens het pesten. Dat ik vast loop kan kloppen. Bepaalde dingen lopen nu anders dan verwacht. Ik moet dus mijn doelen bijstellen. Maar prachtig vertaald kwa symboliek.Kudoos!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">