Rijles

 • Auteur
  Berichten
 • JRF
  Gast

  Ik droomde dat ik rijles had (in het echt heb ik dat nog nooit gehad, maar denk er wel eens over na). Samen met een andere vrouw (of meisje) stapte ik bij de docente in de auto. De docente was een oude vrouw, ze had grijs haar. De oude vrouw zat achter het stuur terwijl we de snelweg opreden (ik zat in de bijrijdersstoel en de andere vrouw zat achterin). Ik dacht dat ze reed omdat ze ons zou laten zien hoe het moest, maar ze bleef maar rijden. Ik was daar verontwaardigd over, omdat dit van de lestijd afging waar ik voor betaald had, maar de oude vrouw vond dat ik maar zeurde. Even later rijden we de snelweg af en stoppen we in een woonwijk bij een fietspad/stoep (deze plek is bekend voor mij, ik kwam hier vroeger vaak). De docente liet ons uitstappen en we voegden ons bij een andere groep mensen (de docente bleef achter in de auto, en ik weet niet meer wat de andere vrouw deed). Aan het begin van het fietspad stonden mountainbikes klaar en samen met die groep mensen ging ik daar op fietsen (over het fietspad). Toen we aan het einde van het fietspad bij de weg aankwamen, stopte de droom.

  Ik vraag me heel erg af wat deze droom betekent, vooral omdat ‘ie me zo goed is bijgebleven.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je hebt rijles, maar je zit zelf niet achter het stuur. Wat betekend, dat je passief en afhankelijk bent van een ander. De oude vrouw symboliseert wijsheid. Je hebt betaald voor de rijles, maar een ander neemt je taak over. Je maakt je afhankelijk en ontbreekt het je aan assertiviteit. Je wacht te lang met je grens aangeven. Misschien overschat je jezelf. De groep mensen waarbij je je voegt, passen meer bij je en kun je beter op hetzelfde niveau blijven van de groep. Het kan zijn dat het gaat over klasgenoten of medestudenten. Wat ook met niveau te maken heeft is de fiets waarmee je rijd. Fietsen is op dit moment beter, dan rijden met de auto. Op de fiets kun je je eigen doel stellen en keuzes maken.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  JRF
  Gast

  Wauw, dit kan ik zeker plaatsen. Zit momenteel tussen 2 levensfasen in, als je dat zo kunt noemen. Heb net examens gehad en m’n schooltijd afgesloten en sta op het punt om uit huis te gaan en te gaan studeren in een nieuwe stad. Dit alles komt met behoorlijk wat stress en de nodige angsten. Ik ben aan het leren hoe ik daar mee om moet gaan, vandaar denk ik de fiets. Vind het soms nog best lastig om goed voor mezelf te zorgen. Misschien staat die rijles ook voor mezelf losmaken van m’n ouders en leren om op eigen benen te staan.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">