Praten.

 • Auteur
  Berichten
 • Dahaille
  Deelnemer

  Hallo.
  Ik werk als begeleider met mensen die een beperking hebben. Afgelopen nacht heb ik een droom gehad over een bewoner van mij. Deze persoon kan niet praten en heeft ook nog nooit gesproken in zijn leven. Wij gingen er samen op uit om iets leuks te doen. Deze bewoner begint ineens heel zacht tegen mij te spreken. Ik ben verbaasd. De strekking van de woorden kan ik mij niet meer herinneren.
  Kan jij mij verder helpen?

  Groet Dahaille.

  Esme
  Moderator

  Een beperking is een aspect wat weinig of niet ontwikkeld is. Wanneer men beperkt is, ontwikkelt zich andere facetten zich beter. Iemand die niet goed kan zien, ontwikkelt zich beter in het gehoor en gevoel. Mensen die niet kunnen praten, kunnen wel weer wat anders goed ontwikkelt hebben. Dat is een mechanisme wat zich ontwikkelt om te overleven. Ik heb nog nooit gehoord dat mensen met een beperking sterker zijn in telepathie, maar wanneer je deze mogelijkheid meeneemt, vind ik het niet raar. Moeders hebben bijvoorbeeld een hele sterke band met hun kinderen. Wanneer er wat met de kits aan de hand is, voelt de moeder dat aan. Dat is ook een vorm van telepathie. Wat heb jij in gedachte als het gaat om deze droom?

  Dahaille
  Deelnemer

  Ik weet het niet zo goed. Ik vind het vreemd dat deze jongeman niet kan praten. Soms voel ik mij er wel eens ongemakkelijk bij. Wij zijn zo gewend in ons leven dat wij reactie krijgen als wij iets vragen of willen bespreken. Het is net alsof ik soms op mijzelf neer kijk als ik hem begeleidt. Het voelt voor mij wel eens tegen de natuur in. Ik heb wel een goede band met deze bewoner en kunnen het ook goed vinden. Het zegt dus echt iets over mij. Dat is mij wel duidelijk.

  Esme
  Moderator

  Het kan best zijn, dat jij je spiegelt aan hem. Tijdens het observeren of wanneer je bezig bent met een verslag, kun je dingen tegenkomen die je bij jezelf herkent. Het is de bedoeling om objectief te blijven, maar wij zijn allen mensen en kan het gevoel wel eens botsen met de ratio. De stilte kan soms ook ongemakkelijk voelen. Maar hij ziet je wel en voelt hij jouw afwezigheid wel. Dat je je wel eens ongemakkelijk voelt, kan een verwerking zijn tijdens een droom.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">