Parijs, de maan en de duivel

 • Auteur
  Berichten
 • MennaMenna
  Deelnemer

  Beste lezer,

  Ik heb vannacht een droom gehad die voor mijzelf onverklaarbaar is. Ik droomde dat ik met mijn moeder zusje en huisdieren op de vlucht sloeg wegens een (mij onbekende) onveilige situatie. Bij ons voegde zich een onbekende vrouw met haar dochter die niet goed behandeld werd door haar man. Alvorens wij onze vluchtpoging konden starten zou ik eerst nog met mijn collega’s op reis naar Parijs. In Parijs aangekomen leek het alsof ik terug was in de tijd, we zouden een fietstocht maken op allemaal zeer oude fietsen, en waren we gekleed in kleding van omstreeks 1920. Aangekomen bij een huis/oud gebouw (een overdekt bruin stenen gebouw met pilaren met vanaf de voorkant een doorkijk naar een park en links grote donkere zware ronde deuren). Eenmaal binnen in het gebouw vond ik een handige geborduurde tas waar ik mijn spullen in deed, evenals twee geborduurde bewaardoosjes die ik mooi vond en daar aantrof. Geen idee waarom ik dat deed, maar ik veronderstelde dat het van mij was. Ik had een fiets uitgezocht, welke iets te klein was voor mij met een soort kistje achterop. Er hingen allemaal kleren op, deze legde ik opzij en liep met een collega met mijn fiets naar buiten. Buiten aangekomen was ik plots mijn tas met al mijn spullen kwijt. Ik ging naar binnen om te zoeken, maar het was nergens te vinden. Buiten aangekomen besprak ik het voorval met mijn collega, en ondanks dat onze fietstocht zou beginnen besloot ik toch weer naar binnen te gaan om te zoeken. Na een tijdje zoeken vonden we uiteindelijk mijn tas met spullen tussen de kleding die ik eerder opzij had gelegd die eerder over mijn fiets hing. De spullen in mijn tas waren plots ingepakt als cadeautjes. Tussen deze spullen vond ik plots ook een nieuw bewaardoosje.. een glanzend doosje met diverse prenten, bovenop en aan de zijkanten stonden prenten van mensen en temidden van allen stond een man met gekrulde hoorns aan zijn hoofd (de duivel was mijn veronderstelling). In het doosje zaten klepjes met nog meer prentjes om te bekijken, meer gezichten van mensen en ambachten.. op de onderkant waren twee papegaaien geschilderd een groene en een rode. Ook stond er een voor mij onbekende naam op het doosje. Vervolgens liep ik met mijn collega naar buiten, we hadden de fietstocht gemist, inmiddels was het avond en en aan de hemel telde ik 17 manen van verschillend formaat, een grote maan, een paar kleinere wazige manen en een paar manen hadden rechtopstaande hoorntjes net als bij een duivel is afgebeeld. Ik was in complete verwondering in mijn droom en vond het prachtig. Mijn collega en ik besloten de fietstocht samen voort te zetten in het donker door een park in Parijs.

  Hopelijk is er iemand die mij wat meer kan vertellen over deze bijzondere droom. Ik ben mij er van bewust dat het een lang verhaal is en zeer gedetailleerd. Ik droom en onthoud vele details uit mijn dromen en heb ze hier niet weggelaten omdat ik een volledig beeld wil geven. Ik heb in mijn leven nog nooit de stad Parijs bezocht. Hartelijk dank voor het lezen en uw adviezen.

  Mvg

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">