Onrustige droom met pistool en helicopters?

 • Auteur
  Berichten
 • Louise90
  Gast

  Ik heb vannacht heel onrustig gedroomd. Ik droomde dat ik op een soort schoolreis was (maar ik ben eind twintig en zit al lang niet meer op school).

  Ik had een pistool in mijn jaszak ‘voor het geval dat’, en dat had ik aan een klasgenoot laten zien. We ontmoetten ook andere leerlingen, en een Engelstalig meisje kwam in mijn groepje. Ik kon het goed met haar vinden. We zouden 3 dagen (en 2 nachten) wegblijven, maar op de 2e dag hoorden we dat die jongen uit mijn groep mensen wilde gaan neerschieten met een pistool, om 13.00 uur.

  Wij probeerden voor die tijd weg te komen, en kwamen via het bos uit bij een strand. Toen we in de zee zwommen, kwamen er opeens 2 grote brandweerhelicopters laag over vliegen. Ook kwamen er 2 reserve watertanks overgevlogen (maar die dingen kunnen helemaal niet vliegen). Het bleken soort grote vaten van Shell te zijn, en eentje stortte in zee, vlakbij ons. We maakten dat we weg kwamen, want hij zou kunnen ontploffen en er lekte brandstof uit.

  Ten slotte kwamen we uit op school en daar was verder niets aan de hand. De politie was op zoek naar de jongen, en wij moesten een soort lijst ondertekenen. Op die lijst moest je jouw naam schrijven plus die van iemand met wie je wilde trouwen, maar wij maakten er toen allemaal grapjes van.

  Ik heb echt géén idee wat ik hier mee moet… :’-D

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Louise90
  Gast

  Dag Esme,

  Ik ben erg benieuwd naar wat je te vertellen hebt :)

  Alvast bedankt!

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De schoolreis staat voor een avontuur. Maar dit avontuur baart je zorgen, want je hebt een pistool in je jaszak. Een pistool staat symbool voor kritiek uiten. Het Engelstalig meisje en het bos staat voor het onbekende. Het wegkomen laat je weglopen van kritiek. Het strand is de grens van het bewuste (aarde) een onbewuste (zee). Zwemmen in je droom geeft aan dat je verschillende kanten van je onbewuste gedachten en emoties (water; denk aan tranen van vreugde of verdriet) aan het onderzoeken bent. Het brandstof in je droom betekend verspilde energie.

  Louise90
  Gast

  Phoe, dat is een hele uitleg! Bedankt, Esmee :)

  Ik ga binnenkort een weekend op familiebezoek, en ik heb geen contact meer met mijn moeder. Ik ben bang haar daar tegen te komen of dat er een geforceerde ontmoeting wordt geregeld zonder met mij te overleggen. De verschillende kanten hangen misschien wel samen met het wel/geen contact meer met mijn moeder willen. Al weet ik ergens ook wel dat het geen zin heeft om er nog energie in te steken… Bijzonder dat dat zo in een droom terugkomt, zeg…

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">