niet kunnen blijven staan/ zien

 • Auteur
  Berichten
 • Christina
  Gast

  Ik heb de laatste tijd een aantal keer gedroomd dat ik m’n lichaam niet onder controle heb. Het is alsof ik dronken ben maar dat is niet zo.
  Ik kan bijna niet op mijn benen staan en zwalk alle kanten op, telkens is er een ander persoon die me tegenhoudt en in eerste instantie ben ik daar dankbaar voor, maar uiteindelijk blijkt dat deze persoon mij iets aan wil doen. De laatste keer was het een vrouw met een kind en ik riep naar voorbijgangers dingen als: ‘help, ze wil me ontvoeren’ en de vrouw zei dan ‘lieverd je hebt echt te veel gedronken’ waardoor de mensen haar geloofden.
  Het is super intens en eng en ik begrijp niet waarom dit steeds terug komt in andere varianten.

  Ook heb ik al een aantal keer gedroomd dat ik niet kan zien in het licht. dat mijn ogen gewoon niet open kunnen wanneer er licht brandt. wat meestal ook weer eindigt in vluchten voor mensen.

  iemand die hier een idee over heeft?

  jan123
  Deelnemer

  Hoi Christina,

  Dit zijn inderdaad geen fijne dromen.

  Niet zien, ergens letterlijk blind voor zijn. Deze droom komt niet uit het niets. Het heeft te maken met een heftige emotionele reaktie. Ergens zo ver in zitten en je zo druk maken dat je letterlijk geen uitweg meer ziet. Terwijl je weet dat er licht, een oplossing is.

  Het zwalken gaat over controle verlies over je zelf, over je gedachten , over je emoties. Ik zie het zo dat wij letterlijk uit ontelbare persoonlijkheidsdelen bestaan. Die mensen die jou willen ontvoeren, zijn delen van jou die ergens om in protest zijn. Of, hoe het voor mij voelt is dat je je te veel laat mee sleuren (ontvoeren) door je onbewuste, je emoties of persoonlijkheidsdelen.

  Het voelen alsof je onder invloed bent. Je voelt je verdooft ,door je emoties met je aan de haal gaan, dit is een natuurlijke reactie van je onderbewustzijn , die wil gewoon verder gaan. Dit doet het door of zaken gaan wegstoppen totdat ze uitgroeien en hard bij je terug komen of door te gaan verdoven.

  Ik kan me bijna niet voorstellen dat je momenteel geen heftige dingen mee maakt in je leven.
  Het vluchten voor mensen voelt bij mij als ontkenning.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">