Nachtmerrie doodskop

 • Auteur
  Berichten
 • Anoniem1999e
  Gast

  Hoi,

  Ik heb een best wel nare droom gehad. Wat zou deze droom kunnen betekenen? Hij ging als volgt:

  Ik liep in een donkere ruimte, en ineens zag ik schijnwerpers aan mijn linker kant, met rook. In de schijnwerpers stond iets. Het was een soort grot in de vorm van een doodskop. Dus eigenlijk een doodskop met in de mond een grotingang. Opeens gingen de ogen rood gloeien en hoorde ik een soort van heel zwaar geadem, net alsof je Darth Vader van Star Wars uit hoort uitademen maar dat er geen stop of pauze in zit om weer adem te halen(gekke vergelijking maar zo klonk het wel). Ik keek er naar en voelde me echt heel bang, maar tegelijkertijd ook aangetrokken. Ik liep naar de schedelgrot toe en op een meter of 10 bleef ik staan. Toen werd het zwart en zag ik flitsen van mijn moeder voorbij komen die zei dat ik had gezegd dat ik dood wilde en dood ga, iets over euthanasie, meerdere malen hoorde ik dat achter elkaar, en toen veranderde de droom naar iets totaal anders. Ik was in een oerwoud. Vele zullen het niet geloven of kinderachtig vinden, maar het is echt zo, ik was zo’n blauw wezen uit de film Avatar. Het was oorlog en ik besloop mensen en toen was de droom voorbij.

  Wat zou deze droom kunnen betekenen? Ik lees allemaal dingen over een naderende ernstige gebeurtenis met de dood als gevolg, veel woede en verdriet? Ik zou niet weten waarom????.

  Graag alleen serieuze reacties.

  Mvg,

  Anoniem

  CECE
  Deelnemer

  Beste anoniem,

  Ten eerste zou ik je willen geruststellen dat de dood in een droom vaak niet staat voor een echte dood. Het kan ook gaan om het einde van een situatie. Misschien een situatie die veel stress gaf.

  Het donker staat voor het onbewuste..
  De doodskop kan staan voor een angst, de mond kan een ‘ingang’ zijn naar je angsten. De roodgloeiende ogen kunnen boosheid symboliseren. Misschien ben je ergens kwaad over. Dit soort nachtmerries kunnen bedreigend aanvoelen. Misschien zit je op dit moment veel in je hoofd en ben je druk of heb je schuldgevoelens.

  Het oerwoud/bos staat ook voor het onbewuste. Er is oorlog dus er is iets van strijd. Het zou kunnen dat je toch enige onbewuste boosheid bij je draagt.
  Bewustwording is de eerste stap.

  Hoop dat je erachter komt wat er speelt in je onderbewustzijn.

  Groetjes CE

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">