Labrador pup valt uit raam

 • Auteur
  Berichten
 • May
  Gast

  Mijn droom was zo echt. Ik zat op een bank in een mij onbekend appartement, dat op de derde of vierde verdieping van een flat lag. De bank stond tegen een muur. Aan de bovenkant van de rug van de bank was een groot raam, met een vensterbank. Opeens sprong de bruine labrador pup (zo’n drie tot vier maanden oud) op de vensterbank. Het raam stond op een heel klein kiertje open en ik dacht dat er niks kon gebeuren, maar de pup paste toch door de kier heen. Voordat ik in kon grijpen zag ik dat hij erdoorheen liep en uit het raam viel. Helemaal in paniek schreeuwde ik tegen vrienden, die ook in het appartement waren, wat er gebeurd was en rende naar beneden, om de pup te zoeken. Eenmaal beneden aangekomen zag ik de pup in een grasveld, dat grensde aan de flat, zitten. Hij zat met zijn rug naar me toe in het vrij hoge gras. Ik liep er geschrokken naartoe. Toen ik bij hem was zat hij omgedraaid en keek hij me met zijn blauwe ogen aan. Hij hield zijn linker voorpootje in de lucht en ik besefte dat dit pootje gebroken was. Voorzichtig tilde ik hem op. Daar eindigde mijn droom. Zou iemand me meer over de betekenis ervan kunnen vertellen?

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  May
  Gast

  Hoi Esme,
  Het zou heel fijn zijn als je mijn droom wilt analyseren. En mijn reactie daarop ontvang je zeker!
  Warme groet,
  May

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Ook al is een huis of appartement vreemd. Het heeft toch te maken met je innerlijke. Het appartement is als een jas om je heen en is je lichaam en ziel. De kamers bevatten je eigenschappen en vaardigheden. De inrichting is de manier waarop je leeft en ook je leven inricht. Het grote raam is je kijk op de wereld. De vensterbank is een object waaraan je op leunt of houvast hebt.

  De labrador pup is een symbool van trouw, pril en onbevangenheid. Hij stort zich meteen richting de buitenwereld. Een labrador is heel sociaal en is een echte familiehond. De hond is in het diepe gesprongen en heeft letsel gekregen. Het kan te maken hebben met je karakter. De droom wil iets zeggen over roekeloosheid. Het doet me denken aan de tarotkaart De Dwaas. In de link lees je meer: http://www.kaartensterren.nl/pagina%27s%20tarotkaarten/arcana/pagina%2000%20dwaas.html.

  May
  Gast

  Hoi Esme,
  Dankjewel voor je uitleg; voor mij is de droom nu duidelijker. Hij heeft te maken met een situatie in de privésfeer, die me op een zwak moment overviel en waarin ik wellicht wat ver in mee ben gegaan. Letsel was er psychisch.
  Nogmaals bedankt!
  Warme groet, May

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">