Kaarsen in de kerk

 • Auteur
  Berichten
 • Inge
  Gast

  Vannacht Haag ik een vreemde droom. Ik ging naar de kerk, maar de mis kon niet beginnen omdat er iemand aan het bevallen was op het altaar. Iedereen deed alsof dat heel normaal was. Ik ging de kleden van het altaar vervangen, want die waren vies geworden door de bevalling. Daarna vroeg iemand of ik de kaarsen wilde vervangen die bijna op waren gebrand. Dat deed ik ook. Ik stak nieuwe kaarsen aan. Daarbij wilde ik hulp aan anderen vragen, maar iedereen was druk bezig, dus besloot ik de kaarsen allemaal zelf aan te steken.
  Weet iemand wat deze droom betekent? Ik voelde me best oke in de droom.

  Eson
  Deelnemer

  Hallo Inge,

  Dank voor het delen van je droom.
  De droom is bijzonder om te interpreteren en heeft nog steeds niet aan kracht ingeboet omdat dit doorlopende leerprocessen zijn in een mensenleven. De symbolische heilige boodschap is bijzonder voor jou en je onbewuste en om goed in je kracht te komen en je eigen pad te kiezen.

  Je bent in een fase aanbelandt dat je je wil verdiepen in het leven en daarom ben je in je droom in een kerk en wil zo de zin van het leven doorgronden. Het altaar is een heilige plaats, plaats van kracht, geestelijkheid en persoonlijkheidsontwikkeling. Idealen staan hier centraal: men moet ze in ere houden of offeren voor het nieuwe wat nodig is om bewust te worden van jezelf. Het altaar is de plaats van de transsubstantie/wezensverandering en verheffing.

  Het altaar staat voor een behoefte in je van verandering om jezelf over te geven aan iets wat belangrijker is dan je huidige situatie.

  Het middelpunt is de baby die wordt geboren op het Altaar, het beginpunt van een nieuw leven en meteen symbolisch iets opgeven van je oude leven. Verandering is nodig, een kerk staat voor een spirituele plaats die een verbinding met het stoffelijke wat de weg naar de spirituele zoekt.

  Het ritueel wat volgde na de bevalling was dat jij alles deed wat van je gevraagd werd. De vieze kleden vervangen en opgebrande kaarsen vervangen en aansteken. De kaarsen die je aansteekt is zoeken naar verlichting, wijsheid, kracht en schoonheid en het wijst nu op het einde van het duistere periode of onwetendheid in je. Er breekt een nieuwe fase aan in je leven door het nieuw geboren kind, en die weg zul je alleen geestelijk bewandelen omdat niemand je helpt iedereen is te druk, maar je vindt het ook geen probleem dat het je alleen moet doen.

  De weg van duister naar het licht zoeken in jezelf is eigenlijk ook wel iets waar aan je toe bent en allen wilt doen. Jij voelt je er best oké bij wat logisch is omdat de droom aangeeft dat het tijd wordt om oude overtuigingen los te laten om nieuwe inzichten te vergaren op je levensweg.

  Mooie droom! Ik vind het leuk als je reageert want ik ben benieuwd wat er voor jou veranderd is na je droom.

  Liefs,
  Eson 😊

  Droominfo
  Sleutelbeheerder

  Bedankt voor je heldere & uitgebreide uitleg Eson!
  Top dat je de moeite neemt om mensen verder te helpen!

  Eson
  Deelnemer

  Hallo Inge,

  Dank voor je reactie.

  Mijn vraag is er iets veranderd in je na je droom, je innerlijke pad!

  Het is juist leuk om soms nog wat dieper in te gaan op de symbolische boodschap van de droom en jouw gevoel.

  Droomze,
  Eson ♥

  Inge
  Gast

  Hallo Eson,
  Dank je voor je uitgebreide uitleg. Er is de afgegoten tijd inderdaad veel veranderd in mezelf. Die verandering is nog steeds gaande, met kleine stapjes vooruit en soms eentje achteruit, merk ik. Ik vind het ook fijn om deze weg alleen te bewandelen, alhoewel ik soms, als ik vastloop, ook hulp inschakel. Wat mijn pad gaat zijn, is voor mij nog steeds niet duidelijk. Ik merk hierin van de ene kant en stuk ongeduld bij mezelf, van de andere kant vind ik het ook heel spannend.
  Nogmaals dank voor je uitgebreide toelichting.
  Groetjes, Inge

  Eson
  Gast

  Sleutelbeheerder, ♥ Dank voor je lieve bericht. Ik lees het nu pas ik heb niet eerder iets ontvangen… of over het hoofd gezien in de outlook. Wanneer mensen reageren op hun droomuitleg maakt het nog meer de moeite waard om ze te duiden.

  Omdat reacties vaak uitblijven na eigen plaatsing van een droom, begrijp ik meestal niet waarom iemand dan toch besluit om de droom te plaatsen. De meeste inzichten komen als de dromer reageert en ook beter bij de persoon en innerlijke weg binnen om bewust te worden van je zielenleven!

  Daarom juist je bericht, wat het weer leuk en de moeite maakt om weer eens een droom te duiden binnenkort met hopelijk uiteraard een reactie van de dromer.

  Lieve droomgroet,
  Eson

  Eson
  Gast

  Lieve Inge,

  Dank voor je reactie en ook je eigen opmerkzaamheid over je innerlijke droomleven en bewustwording van karaktertrekken die je probeert te beteugelen en aan het ontdekken bent zijn een mooie hint via je droom. Je nieuwsgierigheid zorgt voor een portie gezonde belangstelling voor het ervaren van je levenspad.

  Goed om te lezen dat je van je eigen veranderingen bewust aan het worden bent. Daar is droom met symboliek ook voor bedoeld. De levensweg en welke kant het opgaat is een weg die zeker niet snel gaat, maar dat geeft niet, dit hoort bij het levensproces waar we als mens allemaal mee te maken hebben.

  Je pad komt vanzelf ergens uit waar het op jou ligt te wachten voor meer zelfkennis en inzichten en nieuwe doelen. Ik ben blij voor je dat je dit zo helder aan het ervaren bent. Geniet ondertussen van je leven met nieuwe inzichten!

  Hartegroet♥
  Eson

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">