Kaaiman eet mijn papegaai

 • Auteur
  Berichten
 • amber.axel
  Gast

  Ik droomde dat ik op marktplaats een advertentie van een dwerg kaaiman zag, deze zat in een papegaaienkooi (exact dezelfde als die ik heb voor mijn papegaai, een vrij grote en zware kooi). Ik ben bekend met mishandelde/gehandicapte diertjes adopteren van marktplaats af, hier heb ik ook mijn lieve ‘gehandicapte’ papegaai vandaan (hij heeft maar 1 pootje)
  ik had een wit diepvries konijn meegekregen om te voeren en een witte diepvries kat om te voeren. ik had de kaaiman zijn konijn gegeven op de dag dat ie bij mij thuis kwam.
  er ging een paar dagen overheen, en (volgends mijn droom) hoefde die maar eens in de zoveel tijd te eten te krijgen, 2 keer per week ofzo.
  maar ik had een beetje het gevoel dat hij honger had, dus het lag me niet zo lekker
  verder zat hij bij mij natuurlijk ook nog in de papegaaienkooi dus dat was ook niet praktisch. ik appte een eigenaar van een reptielenhuis waar ik laatst in het echt ben geweest, deze had al 3 kaaimannen zitten.
  hij vroeg me of ik een foto van zijn bek kon maken van de voorkant
  ik besloot om de kooi naar de badkamer te doen, omdat daar beter licht is. maar ik dacht als ik de kooi vastpak dan bijt hij sowieso in mijn vingers
  dus ik zette de kaaiman even op mijn bed en sjouwde de kooi daar de badkamer, op het moment dat ik me omdraai om terug te lopen hoor ik geflap van de vleugels van mijn papegaai en zie ik roze veren uit de bek van de kaaiman steken.
  uit ontzettende schrik natuurlijk, trek ik de bek van de kaaiman open maar hij had hem al doorgeslikt
  op dat moment werd ik wakker en was zo geschrokken dat ik me even niet kon bewegen. daarna gecheckt of mijn lieve papegaai er nog was, die lag gelukkig nog lekker te slapen.
  ik kan wel informatie vinden over betekenissen van dromen over krokodillen, maar niet over kaaimannen. hebben kaaimannen een speciale betekenis? en wat betekend het dat mijn papegaai wordt opgegeten?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De betekenis van krokodillen en kaaimannen is het zelfde. Kaaimannen zijn alleen kleiner. De kaaiman kan om een agressieve of bijterig gevoel geven bij iemand, geeft je slecht advies en probeert je slechte beslissingen te ontlokken. De kooi geeft geen bewegingsvrijheid waardoor je je beperkt kan voelen. De badkamer is een plek waar je herinneringen en problemen van je af kan spoelen. Een papegaai in een droom vertegenwoordigt roddel. Het kan zijn dat het de maatschappij is, waar je overdondert van kan raken.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  amber.axel
  Gast

  Ik zou zo het agressieve gevoel naar iemand niet kunnen plaatsen, misschien is het iets waar ik me niet bewust van ben. Zou de bewegingsvrijheid met stress te maken kunnen hebben? Er is veel wat ik moet regelen op het moment waardoor ik niet de tijd heb om me op andere dingen te focussen en ik alleen bezig ben met het regelen van vanalles.
  Mijn papegaai is ontzettend belangrijk voor me en overdag als ik niet thuis ben/ niet bij hem in de buurt, ben ik zo bang dat er iets met hem gebeurt en ik er niet op tijd bij kan zijn. Ik heb al meerdere keren gedroomt over dat er iets met hem gebeurt, maar die dromen kan ik dan helaas niet precies na vertellen; deze toevallig wel.
  En afspoelen van herinneringen, zou dat kunnen zijn dat ik bezig ben met het meer toelaten van emoties? Heel lang heb ik emoties weggedrukt omdat ik bang was dat mensen me een aansteller zouden vinden. Zou het daarmee te maken kunnen hebben.
  Dankjewel voor je reactie!

  Esme
  Moderator

  Mijn uitleg kan soms wat abstract zijn, omdat ik af ga op de symboliek in de droom. Het agressieve gevoel hoeft niet vanuit jou te komen. De eigenschappen van de Kaaiman is een invloed van buitenaf. Het heeft meer te maken met de maatschappij of situatie waar je mee te maken hebt. Door stress kunnen obstakels (Kaaiman) uitvergroot aankomen. Water staat symbool voor emotie of gevoelsleven. Denk aan tranen van blijdschap of verdriet.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">