jacht op collega

 • Auteur
  Berichten
 • jan123
  Deelnemer

  Nogal nare droom,

  Ik droomde dat een oude collega van me achterna werd gezeten of ,er door iemand op hem gejaagd werd. Via de telefoon waarschuw ik hem , min of meer voelt het als of ik in het zelfde schuitje zit. Opeens zit ik met hem en nog een collega bij de dokter. Hij verteld de dokter waar hij allemaal last van heeft. De dokter reageert en vraagt aan mij of ik een luier voor hem heb.

  Esme
  Moderator

  Een collega in je droom staat voor ambitie, moeilijkheden en competitie. Het jagen heeft hier te maken met ambitie. Verder komen en assertief zijn. De telefoon staat voor communicatie. Je zit ook in hetzelfde schuitje, want jij hebt hier onbewust mee te maken. Het gaat om het droomuitleggen. Je wilt goed werk leveren, maar er is nog iemand die net weer een andere aanpak heeft. De dokter is een geestelijke dokter. Je neemt zelf de rol van de dokter aan, want je bent bezig met zelfzorg; zowel geestelijk als lichamelijk. De luier staat voor in de kinderschoenen staan.

  jan123
  Deelnemer

  Je verklaring zou kunnen Esme,

  Ware het niet ik het vergeten was te melden dat de collega in spe een nogal eigenaardig type was. Het was een persoon die zich continue ziek melde. Een zogenaamde steuntrekker. Hij deed zich onhandig voor maar, ondertussen wist hij precies hoe laat het was met uitkeringen, het GAK, wachtdagen en instanties. Het mysterie blijft voor mij nog altijd waarom hij dat deed? Mankeerde hij daadwerkelijk iets ? Is het een profiteur? Ik kan me niet voorstellen dat hij gelukkig is zo. Dit zegt ook iets over het trauma dat ik ervaar.

  Dat gezegd hebbende, gisteren heb ik flink gespit in mijn trauma delen. Hieruit is het nodige naar boven is gekomen wat mij niet in de koude kleren is blijven zitten.

  Hoe ik denk dat het in elkaar steekt is, dat de collega iets nodig heeft kennelijk. De dokter bevestigd dat en vraagt mij om medewerking.
  De vraag is waarom de collega niet rechtstreeks tot mij wendt? Waarom moet er een dokter, een geleerde bij ingeschakeld worden?
  Ik denk dat ik niet overeenstemmend ben in zijn behoefte. Alhoewel was het de dokter die iets van mij verlangde . Iets in mij haalt de dokter te voorschijn, is dat om mij te overtuigen ? Ik heb de laatste jaren een wantrouwen ontwikkeld in doktoren. Doktoren kunnen gelijk hebben maar, ook net zo goed niet waardoor je eindeloos in de molen zit.

  Ik denk dat ik nog te weinig weet van deze droom om het plaatje compleet te krijgen.

  Tijdens het schrijven kan een eerdere droom van deze nacht terughalen. Deze droom had het zelfde gevoel. Het gevoel van vast zitten en dat er gejaagd word op me.

  Ik ben in Amerika. Ik ben ontvoerd. Sta op een berg, voor me een diep dal. Rechts zie ik een roofvogel met gigantisch groot lijf als een struisvogel zitten op een tak. Er is een man die me daar op die berg houdt. Ik zie een soort vliegtuig waar een een koord nog een tweede passagiers gedeelte bungelt. Ik maak me zorgen, de constructie ziet er niet solide uit. Ik vrees met een beetje wind dat het uit de lucht stort.

  Esme
  Moderator

  Soms kun je je vergissen in mensen. Continue ziek melden kunnen oorzaken hebben. De energie, motivatie of drive is weg. Men kan in een dip zitten of is er een leegte. Het kan zijn dat het werk tegenzit of mensen kunnen gepest worden. Je kunt aan de buitenkant niet zien waar een ander mee zit. Vaak worden mensen in de ziektewet of bijstand gezien als luie mensen. Het is mogelijk dat de man niet gelukkig is. Eenzaam worden of depressieve klachten kunnen de kop op steken. Eigenlijk is het voor iedereen gezond om wat te doen zoals werk of vrijwilligerswerk. Regelmaat is erg belangrijk voor een mens. Bepaalde mensen hebben daar hulp bij nodig.

  Loslaten doet pijn. Je wordt geconfronteerd met heftige zaken. Alles komt weer naar boven en het verwerken is zwaar. Waarschijnlijk ben je wel bekent met Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR. Het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Het is een effectieve therapeutische methode. Ik ben het met je eens dat doctoren goed zijn, maar ook de plank mis kunnen slaat. Maar er zal altijd een stukje zijn dat helpt, vooral als je zelf gemotiveerd bent. Over die molen, zou je eerder zelf voor je op moeten komen en niet afwachten hoe het verder loopt. Eigen initiatief tijdens een traject kan ook de hulpverlener helpen jou in de goede weg te brengen.

  America is het nieuwe land. Je zit vast in je eigen gevoel. De berg is een obstakel en kan voor eenzaamheid maken. De struisvogel is een beest wat zijn kop in het zand kan steken. Maar het plaatje klopt niet, want een struisvogel op een tak is opmerkelijk. Het onbewuste laat je op die berg zitten. Een vliegtuig staat voor hoog vliegen en het koord voor koorddansen. Het lijkt wel of de struisvogel, vliegtuig en “koorddanser” balanceren op de grens.

  jan123
  Deelnemer

  Ik heb de roofvogel verkeerd omschreven zie ik. Het was een grote rover, scherpe klauwen , scherpe snavel. Bruin getinte camouflage en daarbij zo groot als een struisvogel.

  Ik kom er morgen op terug.

  jan123
  Deelnemer

  Ik heb besloten deze even los te laten.

  Ik zet er nu te veel gedachten energie in om een verklaring te vinden en dat voelt niet goed.

  Esme
  Moderator

  Goed dat je niet over je grenzen gaat. Dromen uitleggen vraagt in het begin veel energie, omdat je moet zien te levelen aan een ander om beter tot analyseren te komen. Doe rustig aan. Maar je doet het heel goed.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">